چگونه بین درس خواندن استراحت کنیم؟
استراحت اصولی یکی از مهمترین عواملی است که ممکن است شما دانش آموزان در حین درس خواندن به آن توجه نکنید. استراحت کردن بین درس باعث میشود شما کمتر خسته شوید و بیشتر درس بخوانید. کیفیت مطالعه نیز با استراحتهای کوتاه و منظم افزایش مییابد.
برای آگاهی بیشتر مقالهی (حس درس خواندن ندارم) را مطالعه کنید تا اگر این مشکل را دارید و حس مطالعه ندارید، راهکار آن را بفهمید.
در این مقاله به استراحتهای بین درسی میپردازیم که چگونه باید باشد که بیشترین بازده را در مطالعهی ما ایجاد کند.
در ادامه نکات زیر را برای استراحت بین درس مرور خواهیم کرد.
-
استراحت با کیفیت
نحوهی استراحت شما اهمیت دارد. اگر موقع استراحت سرتان را در گوشی فرو میبرید، استراحتتان هیچ کیفیتی ندارد.
در زمان استراحت باید به چشمان خود استراحت دهید نه اینکه آنها را در گوشی و نور آبی فرو کنید. چند بار چشمانتان را باز و بسته کنید یا به یک نقطهی دوری خیره شوید. چند حرکت کششی ساده انجام دهید تا بدنتان از رخوت در آید.
تغذیهی سالم بخورید و راه بروید یا دراز بکشید؛ اما نخوابید.
-
مطالعهی پی در پی ممنوع
مطالعهی بیوقفه فقط کیفیت مطالعهی شما را پایین میآورد. همچنین این نوع مطالعه خلق شما را پایین میآورد و در مدت زمان طولانی تمایل شما به درس خواندن کم و کمتر میشود.
با این نوع مطالعه دچار فرسودگی تحصیلی میشوید. پس حتما استراحتهای کوتاهی بین مطالعه ایجاد کنید.
-
مرور موفقیتها در زمان استراحت
در زمان استراحت موفقیتهای روزانه یا هفتگی خود را مرور کنید. با این کار انگیزهی شما افزایش مییابد. هر موفقیت کوچکی را هم برای خودتان مرور کنید. لزوم این کار این است که هر روز این کار را انجام دهید. با این کار تمایل شما به مطالعه افزایش مییابد.
-
استراحت برای هر فردی متفاوت است
هر فردی شیوهای برای استراحت کردن و الگویی برای آن دارد. شما نمیتوانید برنامهی استراحتی خود را به دوستتان بدهید. چون هر فردی متفاوت است و لازم است همه الگوی استراحتی خود را پیدا کنند و متناسب با شیوهی مطالعه و سبک شخصیتی خود برنامهریزی کنند.
مقالهی (چطور برای کنکور برنامه ریزی کنم) را مطالعه کنید تا از اصول برنامهریزی آگاه شوید.
مشاورین آوات میتوانند برنامههایی برای شما تنظیم کنند که استراحتهای با کیفیت داشته باشید. پس اگر هنوز برنامهای برای مطالعه و درس خواندن ندارید میتوانید با مشاورین آوات تماس بگیرید.
الگوهای استراحت اصولی
ما برای استراحت کردن چند الگو داریم. هر فردی متناسب با ویژگیهای شخصیتی خود باید یکی از این الگوها را انتخاب کند. یک الگوی استراحت مطلق برای همه وجود ندارد. چون افراد با یکدیگر متفاوت هستند.
الگوهای استراحتی به شرح زیر است:
-
الگوی ۶۰ به ۱۰
در این الگو بعد از هر ۶۰ دقیقه باید ۱۰ دقیقه استراحت کنید. استراحت شما استراحت کیفیت و اصولی باشد تا نتیجهی مطلوب را ببینید.
-
الگوی ۱۲۰ به ۱۵
بعد از ۲ ساعت درس خواندن، یک ربع با کیفیت و اصولی استراحت کنید و بعد دوباره ۲ ساعت درس بخوانید.
-
بعد از ۴ الی ۵ ساعت مطالعه با استراحت
بعد از ۴ الی ۵ ساعت دچار رخوت و سستی میشوید حتی اگر استراحتهای کوتاه داشته باشید. این زمان را به ناهار و شام و عصرانه اختصاص دهید. ۱ ساعت یا ۴۵ دقیقه استراحت کنید. در این زمان علاوه بر ناهار و شام میتوانید به حمام بروید یا ۱۰ دقیقه بخوابید.
بیشتر از ۱۵ دقیقه سعی کنید نخوابید. چون شما را کسل میکند و حس مطالعه را از شما میگیرد.
استراحتهای یک ساعته را بسته به برنامهی خود ۳ بار در روز داشته باشید.
کلام آخر
مشاوران کلینیک مشاوره تحصیلی آوات میتوانند روش اصولی استراحت کردن را به شما بیاموزند. شما میتوانید با کمک آنها برنامهای متناسب با شیوهی مطالعه و تیپ شخصیتیتان داشته باشید که استراحتهای به وقت و به جا برای شما دارد.
برنامههای مشاوران تحصیلی کلینیک مشاوره تحصیلی آوات با شخصیت شما کاملا مطابقت دارد و به شما کمک میکند به شیوهای درس بخوانید و استراحت کنید که مناسب شما است. پس با آوات تماس بگیرید و برنامهی مناسب خودتان را دریافت کنید.