تقویت حافظه
همهی ما برایمان پیش آمده که شب امتحان ساعتها مطالعه کردهایم و سر جلسه مطالب زیادی را به یاد نمیآوریم. تقویت حافظه یکی از راههایی است که میتوانید با آن از شر این مشکل خلاص شوید. در این مقاله مواردی برای افزایش و تقویت حافظه برای شما آوردهایم که از آن استفاده کنید.
-
روی تمرکز خود کار کنید
دقت و تمرکز از بخشهای اصلی حافظه هستند. وارد شدن اطلاعات از حافظهی کوتاه مدت به بلند مدت، توجه و تمرکز است. پس شرایط مناسبی برای درس خواندن فراهم کنید.
از مکانهایی که محرکهای محیطی زیادی دارد دوری کنید. به یک اتاق خلوت و ساکت بروید. اتاق خودتان با کتابخانه بهترین جا برای درس خواندن است.
-
به مرور درس بخوانید
هیچ وقت نمیتوانید کل یک کتاب را یک شبه بخوانید و فردا سر جلسهی امتحان آنها را به یاد آورید. به مرور مطالعه کنید و شب امتحان فقط مرور کنید. این گونه مطالب بهتر در ذهن شما میماند.
به مرور درس خواندن به شما کمک میکند که به مطالعه عادت کنید و ذهنتان برای مطالعه آماده باشد. یکی از بهترین راههای افزایش و تقویت ذهن مطالعهی روزانه است. هر روز درس بخوانید تا باهوشتر شوید.
-
دسته بندی کنید
مطالبی که مطالعه میکنید را دسته بندی کنید. آنها را مرتب و منظم در دفترچهای بنویسید تا بهتر در ذهنتان بماند.
برای مرور کردن نیز سراغ همان دفترچه بروید. دسته بندی کردن مطالب به شما کمک میکند که همه چیز را در دسته و بخش مخصوص به خودش به یاد آورید. از خودکارها و مدادها و هایلایترهای رنگی استفاده کنید.
-
مرور کنید
مرور کردن ذهن را باز میکند و اطلاعاتی که در حافظهی کوتاه مدت است را به حافظهی بلند مدت میبرد. تکرار و مرور حافظهی بلند مدت شما را افزایش میدهد و باعث میشود مطالب بهتر در ذهنتان باقی بماند.
سعی کنید فاصلههای منظمی را تنظیم کنید تا دروس خود را مرور کنید. این گونه مطالب بهتر در ذهنتان باقی میماند.
-
نقشهی ذهنی بکشید و تصویرسازی کنید
در ذهنتان برای مطالبی که میخوانید تصویرسازی کنید. نقشهی ذهنی بکشید. در نقشهی ذهنی از ماژیکها و خودکارهای رنگی استفاده کنید. نقشهی ذهنی را در برگهای جداگانه بکشید. تصویرسازی را میتوانید در حاشیهی کتاب انجام دهید. اگر نقاشیتان خوب نیست در ذهنتان آنها را تصور کنید.
-
با صدای بلند مطالب را برای خودتان توضیح دهید
با این کار حس شنوایی شما نیز درگیر میشود و حافظهی شما به طرز چشمگیری تقویت میشود. پس حتما با صدای بلند برای خودتان مطالب را توضیح دهید. لازم نیست بند بند مطالب کتاب را حفظ کنید. برداشت خودتتان را توضیح دهید و با صدای بلند آنها را بگویید.
اگر میتوانید آنها را برای کسی توضیح دهید تا فرد مقابل اشکالات شما را بگوید.
-
خوب و کافی بخوابید
خواب بر بهبود حافظه تاثیر مثبت دارد. هر چقدر بهتر بخوابید بهتر میتوانید مطالب را در ذهن خود نگه دارید. پس برنامهی درسی خود را فشرده تنظیم نکنید که نتوانید بخوابید.
برای تنظیم کردن یک برنامهی مناسب از یک مشاور متخصص کمک بخواهید. مشاورین آوات میتوانند به شما کمک کنند و برنامههای مناسب شخصیت و سبک مطالعاتی شما برایتان تنظیم کنند تا به خوابتان لطمه نزند.
برای آگاهی بیشتر مقالهی (چطور برای کنکور برنامه ریزی کنم) را مطالعه کنید.
-
روش مطالعهی خود را تغییر دهید.
هر روشی که دارید، برای بهتر شدن حافظهتان آن را تغییر دهید. از یک روش دیگر استفاده کنید. برای آشنایی با روشهای یادگیری، مقالات روش REAP و روش PQRS را مطالعه کنید. از این دو روش استفاده کنید و روش یادگیری خود را تغییر دهید.
درست است که ذهن عاشق روتین است. اما گاهی باید تغییر ایجاد کرد. فضای مطالعاتی خود را عوض کنید یا ساعتی که درس میخوانید را تغییر دهید. تغییر در بهبود عملکرد حافظه تاثیر به سزایی دارد.
کلام آخر
حافظه مانند خمیری است که میتوانید به آن شکل دهید. میتوانید آن را کش دهید و افزایش دهید تا مطالب بهتر در ذهنتان بماند. اگر از حافظهتان استفاده نکنید کاهش مییابد و باعث آزار شما میشود. از روشهای بالا استفاده کنید تا حافظهتان تقویت شود و مطالب به خوبی در ذهنتان باقی بماند.
برای گرفتن راهکارهای بیشتر برای تقویت حافظه به کلینیک مشاوره تحصیلی آوات مراجعه کنید. مشاورین آوات تخصص بالایی در زمینهی تقویت حافظه دارند. پس اگر مشکل حافظه دارید و به راهکار نیاز دارید با آوات تماس بگیرید.