معرفی انواع دانشگاه ها
معرفی انواع دانشگاه ها! برای شما مقاله ای در مورد دانشگاه های ایران آماده کردیم.این می تواند برای انتخاب رشته شما مفید باشد.
اهمیت انتخاب رشته
در مقاله نکاتی درمورد انتخاب رشته به یکی از مهم ترین مراحل زندگی بسیاری از افراد اشاره کردیم. در واقع انتخاب رشته دانشگاه می تواند تا حدود زیادی آینده فرد را مشخص کند.
دانشگاه های برتر ایران
تجربی:
- علوم پزشکی تهران
- علوم پزشکی شهید بهشتی
- تربیت مدرس
- علوم پزشکی مشهد
ریاضی:
- صنعتی شریف
- تهران
- امیر کبیر
- علم و صنعت
انسانی:
-
- تهران
- شهید بهشتی
- علامه طباطبایی
- تربیت مدرس
انواع دانشگاه ها
روزانه:
دانشگاه های روزانه در مقایسه با دانشگاه های نوبت دوم، آزاد ، پردیس خودگردان و … بیشترین متقاضیان را دارند چرا که در سطح جهان از رتبه های قابل قبولی برخوردارند و علاوه بر این مورد، تحصیل در آن ها رایگان است.
نوبت دوم یا شبانه:
دانشگاه نوبت دوم همان دانشگاه روزانه میباشد و تنها تفاوت آن در میزان هزینه است. در دانشگاههای روزانه، تحصیل رایگان میباشد. اما در دانشگاههای نوبت دوم شهریه دریافت میشود. در حالی که برخورداری از امکانات آموزش در دانشگاه نوبت دوم با روزانه کاملا یکسان میباشد.
یکی از مهمترین تسهیلات دانشگاه، خوابگاه است. لازم است بدانید اولویت استفاده از خوابگاه برای دانشجویان روزانه میباشد تنها در صورتی دانشجویان شبانه نیز از خوابگاه برخوردار خواهند شد که تعداد خوابگاهها کافی باشد.
پردیس:
پردیس های خود گردان یا همان پردیس های بین الملل شعبه هایی از دانشگاه های دولتی ایران هستند که با هدف پذیرش دانشجو در قبال دریافت هزینه تاسیس شده اند.تحصیل در این دانشگاه از دو شیوه مختلف که یکی شرکت در آزمون های سنجش و دیگری شرکت در آزمون اختصاصی پردیس های خودگردان است، صورت گیرد.
مدرک پردیس با امضای ریاست و معاونت آموزشی دانشگاه مربوطه صادر میشود و فرمت آن کاملاً مشابه مدارک دورههای روزانه است. بر اساس شیوه نامه تأسیس پردیسهای خودگردان در متن مدرک عنوان «پردیس دانشگاهی» به عنوان دانشکده محل تحصیل ذکر میشود ارزش استخدامی و ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر همانند دانشجویان روزانه است.
پیام نور:
دانشگاه پیام نور از جمله بهترین دانشگاه های نیمه دولتی است که هر فرد مایل به داشتن تحصیلات دانشگاهی می تواند برای ادامه تحصیل در آن اقدام کند. دانشگاه پیام نور با هدف آموزش نیمه حضوری تاسیس شد. این دانشگاه از نظر تعداد پذیرش دانشجو بعد از دانشگاه آزاد رتبه دوم را دارد. شیوه آموزش این دانشگاه اندکی متفاوت از دانشگاههای دیگر است. کلاسهای دانشگاه پیام نور به سه روش غیر حضوری، نیمه حضوری و حضوری برگزار میشوند. از نظر شهریه دانشگاه پیام نور به نسبت دانشگاه غیرانتفاعی و آزاد شهریه کمتری دارد.
آزاد:
میتوان گفت دانشگاه آزاد اکثر رشتههای تحصیلی موجود در کشور را تحت پوشش قرار میدهد. داوطلبان تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشگاه آزاد میتوانند از دو طریق شرکت در کنکورسراسری یا بدون کنکورسراسری برای برخی رشتهها، وارد دانشگاه شوند.
غیر انتفاعی:
دانشگاه غیرانتفاعی یکی از دانشگاه های سراسری زیر نظر وزارت علوم تحقیقات و فناوری می باشد. ورود به دانشگاه غیر انتفاعی به دو طریق ممکن است ، داوطلبان یا باید در کنکور سراسری شرکت کنند و با کسب رتبه لازم انتخاب رشته انجام دهند و یا به صورت بدون کنکور و بر اساس معدل دیپلم و همچنین معدل مدرک پیش دانشگاهی ، ثبت نام رشته های بدون آزمون را انجام دهند.