تکنیک اریکسون
تکنیک اریکسون یکی از بهترین روش های علمی برای رهایی از تنبلی هست. اگر شما هم از تنبلی خسته شده اید با ما در این مقاله همراه باشید.
اریکسون کیست؟
اریک اریکسون زاده ۱۵ ژوئن ۱۹۰۲ در فرانکفورت درگذشته ۱۲ مه ۱۹۹۴ در ماساچوست. روانشناس آمریکایی آلمانیالاصل بود. او در سال ۱۹۳۳ به آمریکا مهاجرت کرد. اریکسون یک روانشناس و دانشمند هست که این روش رو ایجاد کرد و مراجعین بسیار زیادی رو که از تنبلی رنج میبردند توسط این تکنیک بهش کمک کنه.
توضیحات
این تکنیک، یک تکنیک استراتژی و خیلی مهم هست. بزارید با یک مثال براتون توضیح بدیم:
یک روز یک آقایی پیش یک روانشناس میره و میگه من یک نویسنده هستم که حتما باید هرروز یک صفحه کامل مقاله بنویسم و مدت ها است که نمیتونم پشت میز بشینم و نمیدونم باید چیکار کنم. براتون آشنا نیست؟ البته که خیلی از کنکوری ها و دانش آموزان همین مشکل رو دارند. یعنی نمیتونند پشت میز بشینند و درس بخونند.
یکی دیگر از مشکلاتی که داشته این بوده که باید هر هفته گزارش کار انجام داده رو، به مدیر تحویل می داده و اتفاقا از گزارش دادن هم متنفر بوده است.که باز هم مشکل خیلی از کنکوری ها هست که از گزارش کار دادن خیلی خوششون نمیاد.
توصیه روانشناس این بوده که از حالا به بعد ما یک قانون رو تعریف میکنیم:
شما بر حسب وظیفتون باید روزی یک صفحه کامل اون چیزی رو که باید بنویسی رو تایپ کنی. یعنی در هفته شما باید هفت صفحه تایپ کرده باشی و اگر نتونی این کار رو انجام بدی، مجازاتتون این میشه که به ازای هر دو صفحه باید بری پیش مدیر و گزارش کار بدی.
یعنی از دوتا کاری که باید انجام میشد و گریزان بود از یک از آنها به عنوان اهرم برای انجام دادن اون یک کار استفاده کرد.
چطوری این تکنیک رو اجرا کنم؟
اگر شما در هر صورتی باید درستون رو بخونید و به هر دلیلی دچار تنبلی شدید و نمیتونید پشت میز برای درس خوندن بشینید و دچار اختلال نیستید باید بفهمید که غیر از درس خوندن از چه چیزی که باید انجام بدید خوشتون نمیاد.
این کار میتونه چیزای مختلفی باشه مثلا : ورزش، رژیم غذایی یا هرچیزی که شما از انجام دادنش فراری هستید.
یعنی شما فعلا نمیتونی درس بخونی پس برنامه ریزی میکنی که من باید روزی سه یا چهار ساعت برای شروع درس بخونم. اگر در طول روز سه یا چهار ساعت رو خوندید که برای خودتون پاداش کنار بگذارید.
اگر نخوندید به ازای هر یک ساعت که نتونستی درس رو بخونی باید مجازات بشی. که مجازات همون کاری که ازش متنفری هست.
مجازات رو انجام نمیدم!
ممکنه براتون سوال پیش بیاد که من که درس نمیخونم پس خودم رو مجازات نمیکنم. اینجا میتونید از مشاورین آوات استفاده کنید.
مشاورین میتونند بر روی کار های شما نظارت کنند و اگر هم درس نخوندید به خوبی شما را مجازات کنند!اگر هم نه میتونید از شخصی کمک بگیرید. فردی که بتونه روی کارهای شما نظارت داشته باشه.
نتیجه
این تکنیک یکی از تکنیک های عالی برای رهایی از تنبلی هست. حتما از این تکنیک استفاده کنید و مجازات یا پاداش دادن به خودتون هم یادتون نره!