برای کنکور درست خلاصهنویسی کن
یکی از روشهای مطالعه و مرور برای داوطلبین کنکور سراسری، خلاصهنویسی برای کنکور است. احتمالا بسیاری از شما برای مرور از خلاصهنویسی برای کنکور استفاده کردهاید؛ زیرا سریعترین و نکتهسنجترین روش مرور، خلاصهنویسی است. ممکن است از آن دسته کسانی باشید که خلاصهنویسیها برایتان قابل استفاده نباشد و خیلی زیاد یا خیلی کم باشد.
برای آگاهی بیشتر مقالهی (چند ساعت تو روز برای کنکور درس بخونم؟) را مطالعه کنید.
خلاصهنویسی در صورت اصولی نبودن، هیچ کمکی به شما نمیکند. این روش برای مرور استفاده میشود؛ پس باید نکات مطلب را جامع و کامل در خود قرار دهد.در این مقاله چند روش درست و اصولی به شما معرفی میکنیم تا خلاصهنویسیهایتان بهترین بازده را داشته باشد.
خلاصهنویسی چیست؟
بیایید اول با چیستی خلاصهنویسی برای کنکور آشنا شوید.
خلاصهنویسی یعنی نوشتن نکات کلیدی و مهم برای هر بخش. این خلاصهنویسی باید با زبانی ساده و محاورهای نوشته شود. تمام خلاصهنویسیهایتان باید دارای نکات کلیدی مهم باشد تا در مرور مطالب اصل مطلب را سریع به یاد آوردید.
اهمیت خلاصهنویسی برای کنکور
خلاصهنویسی برای داوطلین کنکور در درجه اهمیت بالایی قرار دارد. شما داوطلبین کنکور میتوانید برای مرور مطالب قبلی فقط خلاصهنویسیها را مطالعه کنید تا قسمتهای مهم و کلیدی مطالب را سریع مرور کرده باشید. خلاصهنویسی به دلیل سادگی خود بهتر در ذهن شما مطالب را میگنجاند. پس به خلاصهنویسی اهمیت زیادی دهید.
روشهای خلاصهنویسی برای کنکور
۱. خط کشیدن نکات مهم
این روش خلاصهنویسی برای کنکور بین شما داوطلبین و دانشآموزان عزیز بسیار متداول است. شما عبارات و مطالبی را که مهمتر از سایرین هستند، با خط کشیدن زیر آن یا هایلایت کردن با رنگ دیگری از سایر مطالب جدا میکنید. اینگونه موقع مرور مطالب سراغ هایلایت شدهها و آنهایی که زیرشان خط کشیدهاید میروید.
۲. سر فصل نویسی
در این روش شما چند مورد از مهمترین نکات کلیدی که درحال مطالعه هستید، انتخاب میکنید و روی یک برگه، به صورت ستونی مینویسید. زیر هر نکته فضای خالی قرار دهید که درمورد آن توضیحات خود را بنویسید. در این روش به صورت کلی نکات مهم را مرور کردهاید.
۳.نقشه کشی ذهنی
در نقشه کشی ذهنی شما یک نکتهی اصلی را در وسط یک برگه قرار میدهید. سپس مطالب جزئیتر اما مرتبط با آن را به نکتهی اصلی وصل میکنید. سپس به آن مطالب اضافه شده، نکاتی به صورت شاخهای اضافه میکنید.
در این روش حتما از رنگهای مختلف استفاده کنید. چند بار نقشهی ذهنی خود را ویرایش کنید تا به نقشهی ایدهآل خود برسید.
۴.اسلاید
نکات مهم و کلیدی را روی برگههای کارتی شکل بنویسید. جملاتتان کوتاه و مفید باشد. جوری اسلایدنویسی کنید که با دیدن یک اسلاید یاد کل مطلب بیفتید. هرچه مطلب زیادتر باشد، تعداد اسلایدهای شما هم بیشتر میشود.
۵.دسته بندی
این روش برای کنکوریها بسیار مفید است. شما در دستهبندی مطالب را از یکدیگر تفکیک میکنید و به راحتی میتوانید آنها را مرور کنید. روش انجام این کار بسیار ساده است. شما مطالب مختلفی را که در یک درسته جا دارند، مثل شاعران بر حسب قرن، در یک دسته قرار میدهید و یک جا مینویسید.
نکات خلاصهنویسی
اکنون با روشهای خلاصهنویسی برای کنکور آشنا شدید. نکات زیر را در خلاصهنویسیهایتان لحاظ کنید تا بیشترین میزان یادگیری را داشته باشید.
- پیشخوانی کنید. در پیشخوانی یک دید کلی نسبت به کل مطلب پیدا میکنید.
- توضیح اضافه ندهید. جزئیات اضافه هنگام مرور شما را گیج میکند.
- خلاصهی خود را بازخوانی کنید. ممکن است بعضی از مطالب را جا انداخته باشید یا زیاد نوشته باشید.
- در درسهای تشیریحی و حفظی باید کل مطلب را بخوانید سپس نکات مهم را مشخص کنید و در یک دفتر یادداشت کنید.
- از کلمات و عبارتهای کوتاه و ساده استفاده کنید.
کلام آخر
خلاصهنویسی برای کنکور یکی از روشهای مفید برای مرور و پیشخوانی مطالب درسی است. در نزدیکیهای کنکور و نزدیکیهای امتحانات، خلاصهنویسی به شما کمک زیادی میکند. سعی کنید برای نوشتن خلاصههای خوب و مفید و مختصر تمرین کنید. این خلاصهها در آینده به کارتان میآید.
تندخوانی نیز از جمله ترفندهایی هستند که برای پیشخوانی و مرور مطالب درسی به کمکتان میشتابند. مقالهی (روشهای تندخوانی) را مطالعه کنید تا با انواع روشهایی که در آن معرفی شده است، آشنا شوید.