سینما

سینما هنری است که بر ضبط تصویری حوادث و ترکیب خاص و عرضه‌ی آنها توام با صدا که با طرح مفاهیم گوناگون به صورت بیانی ویژه مبتنی است و در عرضه‌ی هنرها تجلی می‌کند. نوع و کیفیت ارتباط رشته‌ی سینما با سایر رشته‌های هنری به گونه‌ای است که می‌تواند از همه‌ی آنها استفاده کند.سینما با مجموعه‌ای از تصاویر و اصوات و با در نظر داشتن اصول حاکم بر این هنرها به بیانی دست می‌یابد که خاص هنر سینماست. سینما از نظر محتوا مبتنی بر زمینه‌های گوناگون علوم انسانی، ارتباطات، ادبیات و رشته‌های مختلف است. از نظر تکنیکی نیز از مباحث فیزیک، صوت، شیمی، مکانیک و الکترونیک استفاده می‌کند.کارشناسی سینما یکی از رشته‌های دانشگاهی است که هدف آن تامین افراد متعهد و متخصص در این رشته است. تا این افراد نیازهای روزافزون جامعه را در زمینه‌های مختلف هنر سینما پاسخ‌گو باشد. این رشته دارای چهار گرایش تدوین، فیلم‌نامه‌نویسی، کارگردانی و فیلم‌برداری است.

بنر تبلیغاتی آوات

دروس مشترک در گرایش‌های مختلف رشته‌ی سینما

فرهنگ عامه، آشنایی با هنر در تاریخ، آشنایی با ادبیات کهن ایران و جهان، آشنایی با ادبیات معاصر ایران و جهان، آشنایی با هنرهای تجسمی، تاریخ فلسفه، جامعه شناسی، موسیقی، مبانی ارتباطات، طراحی مقدماتی.

تدوین

مرحله‌ی آخر فیلم متعلق به تدوین‌گر است. او باید سکانس به سکانس فیلم را مانند یک پازل در کنار یکدیگر بچیند. تدوین‌گر باید ساختار فیلم را تولید کند. او صحنه‌ها را مرتب می‌کند و سکانس‌ها را در کنار یکدیگر می‌چیند و سکانس‌های اضافی را حذف می‌کند.فرم نهایی فیلم در تدوین شکل می‌گیرد. یعنی آنچه که آخر کار نمایش داده می‌شود زحمت دست تدوین‌گر است.

دروس اصلی و تخصصی گرایش تدوین

صدا، لابراتور فیلم، آشنایی با نقاشی متحرک، مستندسازی، تولید برنامه‌های تلویزیونی، آشنایی با سبک‌های سینما، موسیقی فیلم، تدوین، تئوری‌های تدوین، ترکیب‌بندی تصاویر، شناخت تحلیل تدوین، پروژه‌ی نهایی.

فیلم‌نامه‌نویسی

اولین مرحله‌ی ساخت فیلم، فیلم‌نامه‌نویسی است. در این مرحله فیلم‌نامه‌نویس یک داستانی را طراحی می‌کند و در آن تمام حرکات دوربین، توضیح صحنه‌ها و جزئیات را می‌آورد.شخصیت‌ها، صحنه‌ها، موسیقی و تمام ریز جزئیات حرکات بازیگران در فیلم‌نامه نوشته می‌شود.

دروس اصلی و تخصصی گرایش فیلم‌نامه‌نویسی

آشنایی با متون نمایشی فیلم، تحلیل فیلم، سبک‌های ادبی جهان، شخصیت شناسی، تاریخ ادبیات نمایشی، داستان نویسی، فیلم‌نامه‌نویسی، آشنایی با شعر در ایران و جهان، قصه در ادیان، آشنایی با ادبیات کودکان، نمایش‌نامه نویسی، تحلیل فیلم‌نامه، تصویر نامه نویسی، پروژه‌ی نهایی.

کارگردانی

مهم‌ترین شخص در فرایند فیلم‌سازی، کارگردان است. مسئول اصلی ساخت فیلم کارگردان است. وظیفه‌ی او حفظ موضوع اصلی فیلم از ابتدا تا انتها و هدایت و راهنمایی بازیگران و سایر عوامل فیلم‌سازی است.کارگردان همه‌ی عوامل فیلم‌سازی را با یکدیکر متحد و هدایت می‌کند و باعث می‌شود فیلم یکپارچه شود. ارتباط او با سایر عوامل در فیلم‌سازی بسیار نزدیک است.

دروس اصلی و تخصصی گرایش کارگردانی

صدا، لابراتور فیلم، آشنایی با نقاشی متحرک، آشنایی با متون نمایشی، مستندسازی، تحلیل فیلم، تولید برنامه‌های تلویزیونی، آشنایی با سبک‌های سینمایی، موسیقی فیلم، جلوه‌های خاص، اصول بازیگری، کارگردانی، شیوه‌های رهبری بازیگر، مدیریت تولید، پروژه‌ی نهایی

فیلم برداری  

به تصویر کشیدن یک سکانس به عهده‌ی فیلم‌بردار است. تمام صحنه‌ها با دوربین و توسط فیلم‌بردار ضبط می‌شود. هم‌زمان با فیلم‌برداری کار صدابرداری، نورپردازی، کارگردانی و بازگیری انجام می‌شود. چیزی که دیده می‌شود توسط فیلم‌بردار ضبط می‌شود. پس نوع فیلم‌برداری و خلاقیت در آن اهمیت زیادی دارد.

دروس اصلی و تخصصی 

صدا، لابراتور فیلم، تحلیل فیلم، جلوه‌های خاص، شناخت ابزار فیلم‌برداری، فیلم‌برداری در نقاشی متحرک، فیلم‌برداری، شناخت مواد خام، پرسپکتیو رنگ و نور، نورپردازی، ترکیب‌بندی تصویر، تصویر، گریم، تصویربرداری، پروژه‌ی نهایی.

توانایی‌های لازم

دانشجوی رشته‌ی سینما باید اجتماعی، فعال و پویا باشد. باید روابط عمومی خوبی داشته باشد تا بتواند با همه کار کند. دانشجوی رشته‌ی تدوین باید بسیار نکته‌سنج و دقیق باشد. همچنین باید دید بصری و هنری خوبی داشته باشد. دانشجوی رشته‌ی کارگردانی باید رهبر خوبی باشد و بتواند جمعی را در مسیر هدفی رهبری کند. برای فیلم‌برداری باید دید وسیعی داشته باشد و در عین حال نکته سنج باشد. دانشجوی رشته‌ی فیلم‌نامه نویسی باید قوه‌ی تخیل خوبی داشته باشد و بتواند ذهن پویای خود را برای فیلم‌نامه به کار گیرد.

 

مشاوره تحصیلی آوات

موقعیت شغلی در ایران

دانشجویان فارغ‌التحصیل جذب صدا و سیمای کشور می‌شوند. به همین علت بازار کار رشته‌ی سینما محدود است و تنوع شغلی ندارد. درآمد فارغ‌التحصیلان ثابت نیست و به صورت پروژه‌ای حساب می‌شود.

برای انتخاب رشته‌ی مورد نظر از مشاورین آوات وقت مشاوره بگیرید. مشاورین آوات رشته‌ای متناسب با علاقه‌تان و بازار کار مناسب برای شما انتخاب می‌کنند. مشاورین آوات بهترین راهنما برای شما هستند.

برای آگاهی از رشته‌ی مرمت و احیای آثار باستانی کلیک کنید.

 

 

واتس آپ
پرینت
ایمیل
تلگرام
فیسبوک

لطفا جهت استفاده از خدمات مشاوره تلفنی و آنلاین رایگان این مرکزاطلاعات خود را وارد نماییدتا همکاران ما طی 24 ساعت آینده با شما تماس بگیرند .

رزرو وقت مشاوره آنلاین

نام(ضروری)
شهر محصل سکونت
رشته تحصیلی
مقطع تحصیلی
شماره موبایل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *