شنوایی شناسی

رشته‌ی شنوایی شناسی دارای چهار حیطه‌ی اصلی است که عبارتند از:

  1. ارزیابی و تشخیص اختلالات شنوایی و تعادل
  2. پیشگیری و حفاظت شنوایی که به بررسی آلودگی‌های صوتی کارخانجات و مراکز پرسرو‌صدا می‌پردازد. تلاش می‌شود خسارت‌های ناشی از آلودگی صوتی به حداقل برسد.
  3. توانبخشی شنوایی که شامل ساخت و تجویز انواع قالب گوش و تجویز و ارزیابی وسایل کمک شنوایی مانند سمعک می‌شود
  4. آموزش به افراد کم شنوا و ناشنوا. در این حیطه شنوایی شناس به فرد کم شنوا، طرز استفاده از سمعک را آموزش می‌دهد. سپس او را با اصوات مختلف آشنا می‌سازد و به ناشنوا لب خوانی و گفتار خوانی را آموزش می‌دهد.

بنر تبلیغاتی آوات

توانایی‌های لازم

دقت، لازمه‌ی رشته‌ی مذکور است. چرا که اگر یک شنوایی شناس، آزمایش‌های مورد نیاز را با دقت انجام ندهد. حتی می‌تواند باعث یک عمل جراحی بی‌دلیل شود. همچنین دانشجوی شنوایی شناسی باید به علم فیزیک علاقه مند باشد و به علوم تشریح و فیزیولوژی به ویژه در زمینه‌ی شنوایی احاطه داشته باشد.

 

موقعیت شغلی در ایران

یک پزشک با معاینه سطحی گوش بیمار تنها می‌تواند سطح پرده‌ی گوش را بررسی کند. اما ورای پرده را نمی‌تواند ببیند. یعنی برای اطلاع از وضعیت گوش میانی، گوش داخلی، عصب و مراکز شنوایی مرکزی باید از ابزارهای شنوایی شناسی و متخصصان شنوایی شناسی کمک بگیرد. فارغ‌التحصیلان می‌توانند جذب بیمارستان‌ها و درمانگاه‌های گوش و حلق و بینی شده یا به طور شخصی همراه با پزشک گوش و حلق و بینی کلینیک دایر کنند. اجرای برنامه حفاظت شنوایی در یک کارخانه که سروصدای آن بیش از حد مجاز است، نیاز به همکاری متخصصان، پزشکان، کارشناسان بهداشت صنعتی و مهندسین اکوستیک دارد. در کل می‌توان گفت که بازار کار فارغ‌التحصیل شنوایی شناسی به خصوص در شهرهای کوچک خوب است.

دروس پایه

فیزیک عمومی، میکروبیولوژی، تشریح و فیزیولوژی عمومی، تشریح و فیزیولوژی سرو و گردن و گوش و حلق و بینی، تشریح و فیزیولوژی مغز و اعصاب، ژنتیک پزشکی، روان‌شناسی عمومی، بافت شناسی و آسیب شناسی عمومی. بهداشت عمومی، کمک‌های اولیه، بیوشیمی، فارماکولوژی، مبانی علم گفتار، روش تحقیق، آواشناسی، اصطلاحات پزشکی، اصول توانبخشی، اکوستیک.

مشاوره تحصیلی آوات

دروس تخصصی 

مبانی علم شنوایی، ارزیابی پایه شنوایی، آناتومی و فیزیولوژی دستگاه شنوایی و تعادل، بیماری‌های گوش و روش‌های درمان آن، رشد طبیعی گفتار و زبان و اختلالات آن، ارزیابی تکمیلی شنوایی، بیماری های مغز و اعصاب. سایکو اکوستیک، ایمیتانس ادیومتری، رادیولوژی سر و گردن، شنوایی شناسی تشخیصی، فیزیوپاتولوژی اختلالات شنوایی و تعادل. اختلالات ارتباطی افراد کم شنوا، تجویز و ارزیابی سمعک و سایر وسایل کمک شنوایی، بیماری‌های اطفال، مبانی آزمون‌های الکتروفیزیولوژیک، روش‌های توانبخشی، تربیت شنوایی. مدیریت، الکترونیک در تجهیزات شنوایی، روان‌شناسی مبتلایان به کم شنوایی. نویز و حفاظت شنوایی، زبان تخصصی، سمینار شنوایی، پروژه، کارآموزی.

برای انتخاب رشته‌ی مورد نظر از مشاورین آوات وقت مشاوره بگیرید. مشاورین آوات رشته‌ای متناسب با علاقه‌تان و بازار کار مناسب برای شما انتخاب می‌کنند. مشاورین آوات بهترین راهنما برای شما هستند. 

برای آگاهی از رشته‌ی فوریت‌های پزشکی کلیک کنید.

واتس آپ
پرینت
ایمیل
تلگرام
فیسبوک

لطفا جهت استفاده از خدمات مشاوره تلفنی و آنلاین رایگان این مرکزاطلاعات خود را وارد نماییدتا همکاران ما طی 24 ساعت آینده با شما تماس بگیرند .

رزرو وقت مشاوره آنلاین

نام(ضروری)
شهر محصل سکونت
رشته تحصیلی
مقطع تحصیلی
شماره موبایل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *