صنایع دستی
رشتهی صنایع دستی رشتهای است که در همه جا حضور دارد. گاهی به شکل فرش و گلیم جلوهگر میشود و گاهی معرق و منبت، گچبری و آینهکاری میشود. اما به هر شکلی که باشند به معنای زیبایی و عشق و پاکیاند. چرا که هنر دست آدمی است و سرشت آدمیزاد از زیبایی است.
این رشته رشتهای است که در آن هنر و کاربرد در کنار هم قرار گرفته است. این رشته کاربرد روزمره دارد و در روزمرهی انسانها نیز قابل مشاهده است. مثل کاسههای سفالی و سرامیکی.
در چهار سال دانشجویان دربارهی ۲۴ گروه بزرگ انواع صنایع دستی ایران که شامل ۱۵۲ شاخه است، اطلاعات به دست میآورند. همچنین با مطالعهی به یکی از چهار گرایش چوب، سفال، نگارگری و طراحی فرش از نظر اجرا و کارشناسی آثار اطلاعات کسب میکنند.
دروس تخصصی
طراحی پایه، مبانی هنرهای تجسمی، کارگاه حجم سازی، هندسه نقوش، آشنایی با هنرهای سنتی، تاریخچه کتابت، خوشنویسی و طراحی حروف، کارگاه صنایع دستی، طراحی سنتی، رنگرزی پشم و الیاف، عکاسی پایه، طبیعت، انسان، هنر و تمدن اسلامی، تحقیق در صنایع دستی ایران، مرمت و نگهداری از آثار، پروژه.
تواناییهای لازم
اولین چیزی که در رشتهی مذکور اهمیت زیادی دارد علاقه است. فرد باید پایمردی و حوصله برای آموختن را داشته باشد. دانشجو باید در طراحی و به خصوص طراحی سنتی و با نقوش سنتی آشنایی داشته باشد.
یک دانشجو باید باید با فرهنگ و سنت قدیم کشور و ماشینها و ابزارهای جدید آشنا شود. و در نهایت طرحی ارائه دهد که هم اصالت بومی و هم اصالت هنری داشته باشد.
موقعیت شغلی در ایران
فارغالتحصیلان میتوانند در سازمانهایی مانند سازمان میراث فرهنگی، سازمان صنایع دستی، ادارهی کل صنایع دستی در وزارت جهاد دانشگاهی، سازمان ایرانگردی و جهانگردی مشغول به کار شوند.
همچنین میتوانند به مشاغل آزاد رو بیاورند و با تاسیس یک کارگاه چیزی که در آن تخصص دارند را بسازند و به فروش برسانند.
کارهای پژوهشی در رشتهی صنایع مورد بیتوجهی واقع است. فرصت شغلی مناسبی در کارهای پژوهشی در انتظار دانشجویان است.
برای انتخاب رشته با مشاورین آوات وقت مشاوره بگیرید. با مشاور آواتی هم رشتهی خود تماس بگیرید و برای انتخاب رشته از آنها کمک بگیرید تا انتخاب رشتهای دقیق و متناسب با علاقهی خود داشته باشید.
برای آشنایی با رشتهی ارتباط تصویری کلیک کنید.