طراحی صنعتی
رشتهی طراحی صنعتی معتقد است که در ساخت محصولات مورد استفادهی بشر باید از لطافت و زیبایی و ظرافت هنر و همچنین فناوری و کارآیی علم بهره گرفت. این کار به این علت است که زندگی بشر زیباتر و راحتتر شود.طراحان صنعتی توسعهدهنده و تکاملبخش محصولاتی هستند که ما هر روزه از آنها استفاده میکنیم. طراحی صنعتی شالودهای از علم و هنر و صنعت است. دانشجو به طراحی تمامی محصولات میپردازد. یعنی کلیه لوازم، تجهیزات و محصولاتی که مورد استفادهی انسان است، ابزار کار رشتهی مذکور است. دانشجو از لوازم آشپزخانه تا محصولات بسیار پیچیده مثل سیستمهای کامپوتری را طراحی میکند.رشتهی مذکور سعی میکند از محصولات مورد استفادهی انسان، خشکی و صنعتی بودن را بگیرد و لطافت ببخشد. امروزه در طراحی صنعتی باید توجه کرد که محصولات طراحی شده قابل بازیافت باشند و به طبیعت آسیب نزنند.
یک طراح صنعتی بر اساس اطلاعات به دست آمده در نهایت با توجه به فرهنگ بومی، اقتصاد، روانشناسی، دیدگاههای هنری، روشهای تولید، تکنولوژی تولید و مسائل محیط زیست طرح محصول جدیدی ارائه میدهد. کار دیگر دانشجویان این است که محصول موجود را ارتقا میدهند و ایرادهای آن را برطرف میکنند.
دروس رشتهی در طول تحصیل
آشنایی با هنر در تاریخ، مواد و روشهای ساخت، کارگاه طراحی پایه، مبانی هنرهای تجسمی، عکاسی پایه، ریاضی کاربردی، نقشهکشی صنعتی، هندسه، فیزیک، شیمی کاربردی، تاریخ طراحی صنعتی، مهندسی عوامل انسانی، حجمسازی، کارگاه طراحی ، فرم و فضا، مدل سازی، هنر و تمدن اسلامی، طراحی فنی، طراحی به کمک کامپیوتر، ارزیابی تولیدات صنعتی، پروژه (پروژه در هر ترم به یک مسئله خاص مثل بسته بندی، طراحی صنعتی در حال و آینده، مبلمان یا بیونیک میپردازد)، اقتصاد و مدیریت تولیدات، جامعه شناسی صنعتی، پروژه نهایی.
تواناییهای لازم
در رشتهی مذکور، خلاقیت حرف اول را میزند. دانشجو باید خلاقیت زیادی داشته باشد. باید توانایی نوآوری و تفکر خلاق داشته باشد. دانشجو باید هم صنعت را درک کند و هم هنر را. قدرت مدیریت نیز از دیگر تواناییهای دانشجو است.دانشجو باید نگاه خود را به اشیا و مسائل دقیقتر کند. او باید مدام نیازهای فردی و اجتماعی افراد را در ذهن خود مرور کند. دانشجو باید به راحتی با محیطهای کاری ارتباط برقرار کرده و تجارب خود را از نظر فنی گسترش دهد. به گونهای که بتواند عملکرد طرح خود را توجیه کند و تمامی مراحل اجرایی آن را زیر نظر داشته باشد.
موقعیت شغلی در ایران
طراحان صنعتی صنعت و هنر و اقتصاد را با یکدیگر آشتی میدهند. آنها در تمام کارخانهها و خطوط تولید در راس هستند. البته به دلیل بازار کار رشتهی مذکور به دلیل نبود ارتباط نزدیک ببین صنعت و دانشگاه بازار کار مناسبی ندارد.البته دانشجوی توانا درآمد کمی نخواهد داشت و بدون کار نمیماند. درآمد برای متخصصینی که توانایی عملی و مهارت کافی دارند مناسب است. اگر فارغالتحصیلان به دروس دانشگاهی اکتفا نکند و به دنبال یادگیری نرمافزارهای تخصصی و دوران کاروزی باشد، در بازار کار موفق خواهد شد.
برای انتخاب رشتهی مورد نظر از مشاورین آوات وقت مشاوره بگیرید. مشاورین آوات رشتهای متناسب با علاقهتان و بازار کار مناسب برای شما انتخاب میکنند. مشاورین آوات بهترین راهنما برای شما هستند.
برای آشنایی با رشتهی سینما کلیک کنید.