علوم سیاسی
سیاست در نظر عام با سیاستی که در این رشته وجود دارد، متفاوت است. داوطلبان باید بدانند که در پایان چهار سال تحصیلی کارشناسی، سیاستشناس میشوند؛ نه سیاستمدار.
علوم سیاسی به بررسی اندیشهها و نظریههای سیاسی و کارکرد آنها در جامعه میپردازد. رشتهی علوم سیاسی ارائهی نظریهها و ابزارها و راهکاریهایی است که بر اساس آنها هر جامعه شرایط و مشکلات حال را بررسی کرده و برطرف میکند. همچنین برای حرکتها و اقدامات بعدی برنامهریزی میکند. این رشته از تجارت و دستاوردهای بشر در طول تاریخ در عرصهی اجتماعی استفاده میکند.
علوم سیاسی سه شاخهی عمده دارد: دانش حکومت کردن، نهادهای سیاسی، نظریات سیاسی و روابط سیاست بینالملل.
دروس رشتهی علوم سیاسی
مبانی علم سیاست، مبانی علم حقوق، مبانی علم اقتصاد، مبانی جامعهشناسی عمومی، روش تحقیق در علوم سیاسی، حقوق اساسی (کلیات)، حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران، مبانی اندیشههای سیاسی در اسلام، حقوق بینالملل اسلام، نظام سیاسی و دولت در اسلام، اندیشههای سیاسی در اسلام و ایران، جنبشهای اسلامی معاصر، تحولات سیاسی و اجتماعی ایران، انقلاب اسلامی ایران، تاریخ روابط خارجی ایران از قاجاریه تا دوران معاصر، سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، مسائل اقتصادی و سیاسی نفت در ایران، حقوق اداری، خلیج فارس و مسائل آن، مسائل سیاسی و اقتصادی جهان سوم، اصول روابط بین الملل، تاریخ روابط بین الملل از ۱۸۷۱ تا ۱۹۴۵، سازمانهای بین المللی، تاریخ اندیشههای سیاسی در غرب از قبل از افلاطون تا قرن بیستم، اندیشههای سیاسی در قرن بیستم، دیپلماسی و رفتار سیاسی در اسلام، حقوق بینالملل عمومی، فن دیپلماسی و آداب کنسولی، حقوق بینالملل خصوصی، تئوری های انقلاب، شناخت ماهیت و عملکرد امپریالیسم، سیر قدرت در دریاها، نوسازی و دگرگونی سیاسی، جامعهشناسی سیاسی، سیاست خارجی قدرتهای بزرگ، مسائل نظامی و استراتژیک معاصر، تاریخ تحول دولت در اسلام، متون سیاسی به زبان خارجی.
تواناییهای لازم
داشتن علاقه و شم سیاسی از ویژگیهای مورد نیاز دانشجویان است. همچنین داشتن دیدی عمیق و وسیع لازمهی دانشجویان است. دانشجو باید فردی منطقی باشد و بتواند با استفاده از فن بیان قوی نظریاتش را با مدرک و استناددهی ثابت کند.
دانشجو باید ظرفیت بالایی داشته باشد تا در بمباران مسائل روز گیج و سردرگم نشود. او باید عمق مسائل را ببیند و بتواند تحلیل کند. دانشجوی رشتهی علوم سیاسی با همهی اقشار جامعه روبهرو میشود و باید بداند که مردم جامعهاش چه نوع فکرهایی دارد و نیازهای آنها چیست.
علاقه به دروس تاریخ، فلسفه و تاریخ سیاسی در رشتهی مذکور اهمیت زیادی دارد.
موقعیت شغلی در ایران
بازار کار علوم سیاسی در حال حاضر در شرایط ایدهآلی نیست. البته متخصصی که دارای توانایی و درک و قلم خوبی است و فن بیانی بالایی دارد بدون کار نمیماند.
کار در روزنامه یا برنامه تلویزیونی با موضوعات سیاسی، فعالیت در وزارتخانهها به عنوان مقام اجرایی، مشاور سیاسی و تحلیلگر مقامات سیاسی، فعالیت در زمینهی مراوده و ارتباط با سایر کشورها به دلیل داشتن فنون دیپلماسی و آداب دیپلماتیک و برنامهریزی و سیاستگذاری در حوزههای مختلف و کاربردی از جمله مراکزی است که دانشجویان فارغالتحصیل علوم سیاسی میتوانند انجام دهند.
برای انتخاب رشتهی مورد نظر از مشاورین آوات وقت مشاوره بگیرید. مشاورین آوات رشتهای متناسب با علاقهتان و بازار کار مناسب برای شما انتخاب میکنند. مشاورین آوات بهترین راهنما برای شما هستند.
برای آشنایی با رشتهی علوم تربیتی کلیک کنید.