مهندسی صنایع

رشته‌ی مهندسی صنایع بهترین راه را معرفی می‌کند. به این معنا که فکر مهندس صنایع درگیر این است که بهترین راه برای تولید محصول و حل مسئله و مشکلات یک واحد صنعتی یا خدماتی چیست.رشته‌ی مهندسی صنایع، طیف گسترده‌ای از دانش‌ها و مهارت‌ها است که لازمه‌ی طراحی و بهبود فرآیندها در صنعت، مدیریت افراد و سایر امور مربوط به صنایع گوناگون هستند. نبود مهندسین صنایع در هر صنعتی، راندمان کاری را پایین می‌آورد و باعث بیشتر شدن هزینه‌ها می‌شود.مهندس صنایع باید با یک نگرش سازمان یافته، مسائل و مشکلات کارخانه را تحلیل کند. او به گونه‌ای عمل می‌کند که با حداقل ورودی مواد، حداکثر خروجی را کارخانه داشته باشد. در واقع مهندس صنایع به مسائل اقتصادی و افزایش بهره‌وری توجه می‌کنند.مهندسی صنایع از چهار گرایش برنامه‌ریزی و تحلیل سیستم‌ها، تولید صنعتی، تکنولوژی صنعتی و ایمنی صنعتی دارد.

بنر تبلیغاتی آوات

گرایش تولید صنعتی

گرایش تولید صنعتی فن به کارگیری مهارت‌های تکنیکی_اقتصادی و استفاده‌ی موثر و نظام‌یافته از نیروی انسانی، زمان، ماشین‌آلات، ساختمان و مواد به منظور تولید کالای با کیفیت مطلوب می‌باشد. در واقع هدف از گرایش تولید صنعتی، تربیت مدیران تولید واحدهای صنعتی است.

دروس تخصصی گرایش تولید صنعتی

زبان تخصصی، پروژه طراحی ایجاد صنایع، مهندسی فاکتورهای انسانی، برنامه‌ریزی تولید، برنامه‌ریزی و کنترل تولید و موجودی‌ها، کاربرد کامپیوتر در مهندسی صنایع، برنامه‌ریزی نگه‌داری و تعمیرات، اصول مدیریت و تئوری سازمان، پروژه، کارآموزی.

گرایش برنامه‌ریزی و تحلیل سیستم‌ها

گرایش برنامه‌ریزی و تحلیل سیستم‌ها تا حدودی جنبه‌ی نرم‌افزاری دارد. این گرایش بیشتر به ارائه‌ی راهکار سیستماتیک می‌پردازد. در واقع هدف این گرایش تربیت کارشناسانی است که بتوانند با بهره‌گیری از روش‌های جدید و سیستماتیک و مدل‌های ریاضی مسائل واحد‌های صنعتی بزرگ را تجزیه و تحلیل کنند. همچنین می‌توانند بیشترین رهنمود برای استفاده از منابع موجود در عملکرد اجزا تشکیل سیستم ارائه بدهند.

دروس تخصصی گرایش برنامه‌ریزی و تحلیل سیستم‌ها

زبان تخصصی، برنامه‌ریزی حمل‌ونقل، اصول شبیه‌سازی، تحیلیل سیستم‌ها، کاربرد کامپیوتر در مهندسی صنایع، پروژه پایانی، اصول مدیریت و تئوری سازمان، کارآموزی، سیستم‌های اطلاعاتی و کنترل مدیریت.

گرایش تکنولوژی صنعتی

گرایش تکنولوژی صنعتی نسبت به گرایش‌های تولید صنعتی و تحلیل سیستم‌ها فنی‌تر بوده و به مهندسی مکانیک نزدیک‌تر است. هدف این گرایش تربیت تکنولوژیست کارخانه است.

دروس تخصصی گرایش تکنولوژی صنعتی

ماشین‌های افزار، قید و بندها (جیک و فیکسچر)، طراحی قالب، کنترل عددی، مونتاژ مکانیکی، عملیات حرارتی، زبان تخصصی، پروژه.

گرایش ایمنی صنعتی

گرایش ایمنی صنعتی به مسائل مشکل‌ساز در صنعت از لحاظ ایمنی می‌پردازد. یعنی تلاش می‌کند تا با اجرای دستورالعمل‌ها از خطرات احتمالی جلوگیری کند و در صورت بروز مشکل یا خطری، راهی برای رفع آن پیدا کند. مثل آلودگی هوا که یکی از این مسائل است.

دروس تخصصی گرایش ایمنی صنعتی

ایمنی در برق، اعلام و اطفاء حریق، دیگ‌ها و ظروف تحت فشار، عوامل شیمیایی محیط کار، عوامل فیزیکی محیط کار، حفاظت صنعتی (ایمنی صنعتی)، مهندسی احتراق، گازرسانی.

مشاوره تحصیلی آوات

توانایی‌های لازم

این رشته ارتباط نزدیکی با رشته‌ی مدیریت دارد. دانشجوی این رشته باید توانایی مدیریت و رهبری داشته باشد. همچنین باید قدرت تحلیل و درک بالایی داشته باشد. دانشجویان این رشته باید در درس‌های ریاضی و فیزیک قوی باشند. همچنین در درس آمار و احتمالات. لازم به ذکر است که دانشجوی این رشته باید خلاقیت و نوآوری زیادی داشته باشد.

موقعیت شغلی در ایران

با توجه به گسترده شدن حوزه‌ی فعالیت‌های مهندسی و پیچیده‌تر شدن سیستم‌های تولیدی و خدماتی، نیاز به مهندس صنایع است. مهندسی صنایع در تمام مراکز و کارخانجات صنعتی، تولیدی و خدماتی کاربرد دارد و فارغ‌التحصیلان می‌توانند در این مراکز مشغول به کار شوند.

برای انتخاب رشته‌ی مورد نظر از مشاورین آوات وقت مشاوره بگیرید. مشاور تحصیلی آوات رشته‌ای متناسب با علاقه‌تان و بازار کار مناسب برای شما انتخاب می‌کنند. مشاورین آوات بهترین راهنما برای شما هستند. 

برای آشنایی با رشته‌ی (مهندسی عمران) کلیک کنید.

 

واتس آپ
پرینت
ایمیل
تلگرام
فیسبوک

لطفا جهت استفاده از خدمات مشاوره تلفنی و آنلاین رایگان این مرکزاطلاعات خود را وارد نماییدتا همکاران ما طی 24 ساعت آینده با شما تماس بگیرند .

رزرو وقت مشاوره آنلاین

نام(ضروری)
شهر محصل سکونت
رشته تحصیلی
مقطع تحصیلی
شماره موبایل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *