مهندسی کامپیوتر
مهندسی کامپیوتر به طراحی و ساخت اجزای مختلف کامپیوتر مربوط میشود. رشتهی کامپیوتر در دنیای مدرن امروز اهمیت زیادی دارد. همانطور که میدانید کامپیوتر عضو جدا نشدنی از دنیای امروز است و همین اهمیت رشتهی کامپیوتر را نشان میدهد. هدف این رشته تربیت مهندسینی است که بتوانند دستگاهها و سختافزارهای جدید را تحلیل، طراحی، ساخت و راهاندازی کنند. همچنین از فارغالتحصیلان این رشته انتظار میرود در زمینههای بررسی، شناخت مجموعههای سختافزاری و نرمافزاری موجود، نگهداری، عیبیابی و تعمیر و اصلاح و توسعه مهارت داشته باشند.
کامپیوتر دو جز متفاوت به نام نرمافزار و سختافزار دارد. قسمتهای فیزیکی و قابل لمس کامپیوتر، مانند مدارها و بردهای الکترونیکی سخت افزار نامیده می شوند. قسمت غیرقابل لمس کامپیوتر، نرمافزار است. نرمافزار برنامهها و اطلاعات و دادههایی است که به کامپیوتر دستور میدهند که چه کار کند.
گرایشهای رشتهی کامپیوتر دو گرایش نرمافزار و سختافزار هستند.
دروس مشترک در گرایشهای کامپیوتر
فیزیک، ریاضی، مبانی کامپیوتر و برنامهسازی، آزمایشگاه کامپیوتر، معادلات دیفرانسیل، ساختمانهای گسسته، برنامهسازی پیشرفته، آمار و احتمالات مهندسی، ریاضی مهندسی، مدارهای الکتریکی، ساختمان دادهها، زبان ماشین و برنامهسازی سیستم، مدارهای الکترونیکی، مدارهای منطقی، طراحی الگوریتمها، طراحی و پیادهسازی زبانهای برنامهسازی، ریز پردازنده، معماری کامپیوتر، شبکههای کامپیوتری، سیستمهای عامل، کارگاه عمومی.
گرایش نرمافزار
هدف گرایش نرمافزار تربیت مهندسین متبهر در زمینههای مختلف برنامهنویسی، سیستمهای عامل مختلف و طراحی انواع الگوریتمها است.
دو نوع نرمافزار سیستمی و کاربردی وجود دارد. نرمافزارهای سیستمی برنامههایی هستند که اگر نباشند، کامپیوتر نمیتواند سرویس لازم را بدهد. به همین علت این نرمافزارها را سازندگان سیستم کامپیوتری عرضه میکنند. نرمافزارهای کاربردی را خود کاربران مینویسند. ممکن است شرکتهای نرمافزاری نیز آنها را برای فروش عرضه کنند.
دروس تخصصی گرایش نرمافزار
ذخیره و بازیابی اطلاعات، اصول طراحی و ساخت کامپایلرها، اصول طراحی پایگاه دادهها، پروژه آزمایشگاه سیستم عامل، پروژه آزمایشگاه پایگاه دادهها، شبیهسازی کامپیوتری، مهندسی نرمافزار، تحلیل و طراحی سیستمها، پروژه نرمافزار، کارآموزی.
گرایش سختافزار
این گرایش فعالیتهای آموزشی، پژوهشی و صنعتی را در مورد قطعات، بردها، تحهیزات و سیستمهای کامپیوتری در مقیاسهای مختلف اعمال میکند.
مهندس سختافزار در مقطع کارشناسی به مطالعه و بررسی طراحی سختافزاری، کنترل سختافزاری و شبکههای کامپیوتری مشغول است.
دروس تخصصی گرایش سخت افزار
سیگنالها و سیستمها، مدارهای الکتریکی، انتقال دادهها، سیستمهای کنترل خطی، الکترونیک دیجیتال، طراحی سیستمهای VLSI، کارآموزی
تواناییهای لازم
مهندس کامپیوتر باید در زمینهی ریاضی مهارت داشته باشد و تواناییاش در فیزیک بالا باشد. همچنین باید فرد خلاقی باشد تا بتواند مسائل را از راهحلهای ابتکاری حل کند. در ضمن دانشجویی که وارد رشتهی کامپیوتر میشود باید همیشه اطلاعاتش به روز باشد و به همواره دنبال فرا گرفتن مطالب جدید باشد.
موقعیت شغلی در ایران
امروزه پیشرفت علم سرعت بالایی دارد. به همین علت نیاز به متخصص رایانه زیاد در جامعه احساس میشود. اگر مهندس کامپیوتر توانا و با پشتکار باشد با بیکاری روبهرو نمیشود. فارغالتحصیلان مهندسی کامپیوتر سریع جذب بازار کار میشوند.
برای انتخاب رشتهی مورد نظر از مشاورین آوات وقت مشاوره بگیرید. مشاور تحصیلی آوات رشتهای متناسب با علاقهتان و بازار کار مناسب برای شما انتخاب میکنند. مشاورین آوات بهترین راهنما برای شما هستند.
برای آشنایی با رشتهی (مهندسی معماری) کلیک کنید.