نقاشی
رشتهی نقاشی فضایی ایجاد میکند که هر دانشجوی خلاقی خود را در نتیجهی آفرینندگی درمییابد. دانشجو متناسب با توان، سلیقه، دانش و ذهنیت خود میتواند دنیایی خلق کند. رشتهی مذکور به آموزش سبکهای برجستهی نقاشی معاصر ایران و جهان میپردازد. در کنار آن دانشجو دروسی مثل طراحی، اطلاعات و مبانی هنرهای تجسمی را فرا میگیرد.
یک دانشجو طی چهار سال یاد میگیرد چگونه نگاه کند، تحلیل کند، و آنچه که یاد گرفته است را در سطوح مختلف به اجرا بگذارد. اگر کسی قریحه و ذوق نداشته باشد، نمیتواند در این رشته موفق شود. چون این رشته بر پایهی ذوق و علاقه و قریحهی فرد بنا شده است.
دروس پایه
مبانی هنرهای تجسمی، کارگاه طراحی پایه، کارگاه عکاسی پایه، هندسه مناظر و مرایا، کارگاه چاپ دستی، حجم سازی، تجزیه و تحلیل و نقد آثار هنرهای تجسمی، هنر و تمدن اسلامی، آشنایی با هنر در تاریخ
دروس اصلی
کارگاه طراحی، نقاشی دیورای، کارگاه نقاشی دیواری، کارگاه نقاشی، تاریخ عمومی، تجزیه و تحلیل و نقد آثار
دروس تخصصی
کارگاه طراحی، کارگاه نقاشی، مرمت آثار، طرح عملی جامع، طرح و رسالهی نهایی
تواناییهای لازم
دانشجوی رشتهی مورد نظر باید دارای روحیهی لطیفی باشد و جور دیگری به دنیا نگاه کند تا بتواند در این رشته موفق شود. آزمون دانشگاهها و مراکز آموزش عالی به صورت نیمه تمرکز در یک آزمون عملی برگزار میشود تا بهترین و توانمندترین دانشجویان وارد دانشگاه شوند. هنرمند نقاش یعنی فرد باید خلاق و آفریننده باشد. او لازم است بایدها و نبایدها را کنار بگذارد و خلق کند. دانشجو نباید دارای چهارچوب و راه مشخصی باشد. نقاشی یک هنر آزاد و رها است و دانشجو باید توانایی کنار آمدن با این موضوع را داشته باشد.
موقعیت شغلی در ایران
فارغالتحصیلان نباید انتظار داشته باشند که صرف نقاشی به درآمد برسند. در کنار برگزاری گالریها و نمایشگاهها باید تدریس نیز بکند. فارغالتحصیلان میتوانند در مراکز آموزشی و فرهنگسراها به تدریس بپردازند. همچنین مطبوعات، انتشاراتها، صدا و سیما، سازمان میراث فرهنگی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فارغالتحصیلان نقاشی را جذب میکند.
برای انتخاب رشتهی مورد نظر از مشاورین آوات وقت مشاوره بگیرید. مشاورین آوات رشتهای متناسب با علاقهتان و بازار کار مناسب برای شما انتخاب میکنند. مشاورین آوات بهترین راهنما برای شما هستند.
برای آشنایی با رشتهی عکاسی کلیک کنید.