سوالات متداول

ما می توانیم همه چیز را در موردمشاوره تحصیلی و کنکور به شما بگوییم !

آینده تحصیلی و شغلی خود را با ما رقم بزنید !

هر آنچه را باید قبل از شروع کنکور و ادامه تحصیل خود بدانید ما به شما یادآوری میکنیم .

رمز موفقیت در کنکور !

فرق یک محصل خوب و یک محصل بد چیست ؟مهمترین و اصلی ترین عامل اختلاف آنها در عادات تحصیلی آنهاست . یک محصل موفق وقت کافی صرف دروس خود میکند و از این وقت نهایت استفاده را می برد . برای مطالعه دروس خود یک برنامه منظم دارد و نسبت به عمل به این برنامه ، پایبند است . اگر پیشامدهای غیر منتظره نباشد از برنامه خود تخطی نمیکند ، هر ساعت خالی خود را پر میکند و برای وقت خود ارزش قائل است .

چگونه انتخاب رشته کنیم ؟

بعد از کمی استراحت و نفس راحت کشیدن و در عین حال منتظر نتیجه کنکور بودن ، اکنون که از رتبه خود با خبر شدید ، انتخاب رشته آخرین قدم شما برای کنکور و یکی از مهمترین تصمیم های امسال شما خواهد بود . امیدواریم که از نتیجه زحمات خود راضی باشید . این را هم بدانید که اگر زحمات پدر و مادر و دبیران شما نبود ، هرگز به این نتیجه دست پیدا نمی کردید . بهتر است برای انتخاب رشته از راهنماییهای مشاور خود استفاده کنید . در نهایت با مشورت گرفتن از مشاور خودتان رشته ای را که به آن علاقه و در آن استعداد دارید را انتخاب کنید . فاصله دانشگاه تا محل سکونت شما هم فاکتور مهمی است آیا می توانید چند سالی را دور از خانواده و به طور مستقل زندگی کنید ؟ این سئوال بسیار مهمی است که داوطلبین بسته به روحیات و شرایط خانوادگی باید به ان پاسخ دهند .

مهمترین مرحله انتخاب رشته !

مهمترین مرحله انتخاب رشته این است که هر وقت تمامی رشته های مورد علاقه خود را از ۱ تا انتها و از بالا به پایین چینش کردید ، آخرین انتخاب شما نباید از انتخاب بالایی آن در الویت باشد . به عنوان مثال نباید انتخاب رشته ششم شما از انتخاب رشته پنجم شما بهتر باشد .

سوالات متداول دانش آموزی (مشاوره ای)

۰۱.

آیا برای موفقیت در کنکور بایستی مشاور داشته باشیم؟

رقابت در کنکوردرکشور ما برای حدود ۱۰ درصد رشته ها و دانشگاهها می باشد، بنابر این جوی رقابتی بر آن حاکم است. از طرفی متاسفانه فضای حاکم بر کنکور در کشورکاملا تبلیغاتی و تاحدودی مسموم میباشد، که هیچ نظارتی بر آن صورت نمیگیرد. در چنین جو رقابتی و تا حدودی غیر شفاف همراهی مشاوری با تجربه و متخصص کمک شایانی به موفقیت دانش آموزان در کنکور مینماید. در واقع همانطور که یک ورزشکار برای موفقیت در میادین مهم ورزشی مثل المپیک نیازمند همراهی یک مربی با تجربه و متخصص می باشد، یک داوطلب کنکور هم به کمک وهمراهی یک مشاور متخصص و با تجرابه نیازمند است تا بتواند فراز و نشیب های این مسیر ناهموار را با موفقیت سپری کند.

۰۲.

برای موفقیت در کنکور بایستی روزی چند ساعت مطالعه کنم؟

البته پاسخ به این سوال برای افراد و رشته های مختلف می تواند تا حدودی متفاوت باشد. ولی بطور کلی یک داوطلب کنکور در هر رشته ای در صورتیکه خواهان رشته ها و دانشگاههای طراز اول در گروه خود باشد بایستی بطور میانگین ۸الی ۱۰ ساعت مطالعه داشته باشد. این مقدار برای دانش آموزان در ایام مدرسه حدود ۵-۶ ساعت(با توجه به تایم کلاسی صبح) میباشد. توجه داشته باشید در ایام کنکور فعالیتهای فیزیکی، تفریح و روابط اجتماعی بایستی بصورت مدیریت شده در برنامه داوطلب گنجانده شود تا مانع خستگی روحی فرد گردد. در ضمن مطالعه بیش از حد می تواند باعث فرسودگی تحصیلی و نتیجه معکوس گردد.

۰۳.

چه مکانی برای مطالعه مناسب تر هست؟

در صورتی که شرایط مساعد باشه بهترین مکان برای مطالعه منزل هست. اگر اتاق یا فضای بلااستفاده ای در منزل دارید از اون بعنوان اتاق مطالعه استفاده کنید. وسایل مورد نیاز یک میز و صندلی مناسب است که بهتره در قسمتی از اتاق چسبیده به دیوار(روی شما هنگام مطالعه بطرف دیوار باشد)، به اینصورت تمرکز شما هنگام مطالعه بیشتر است. یک قفسه در گوشه ای از اتاق برای قرا گرفتن کتابهای درس و یک تخته وایت برد کوچک روی دیوار نزدیک میز مطالعه از دیگر وسایل مورد نیاز میباشد. بهتر است از این مکان فقط برای مطالعه درسی استفاده شود. بهتر است از سایر فعالیتها از قبیل خوردن، نوشیدن(حتی یک لیوان آب)، خوابیدن، تخیل، استفاده از گوشی همراه و .... اکیدا خوداری شود و به محض ورود به اتاق و قرار گرفتن سر میز شروع به مطالعه کنید بدین ترتیب ذهن شما نسبت به اتاق و میز مطالعه شرطی شده و تمرکز شما افزایش می یابد. اگر فضای اضافی در منزل نداشتید از قسمتی از اتاق خود یا قسمتی از منزل استفاده کنید. در صورت مناسب نبودن فضای منزل از نظر فیزیکی یا روانی پیشنهاد بعدی استفاده از کتابخانه می باشد.

۰۴.

چه زمانی برای مطالعه مناسب تر است؟

اگرچه افراد مختلف به دلیل تفاوتهای فردی و ویژگیهای شخصی ممکن است احساس کنند در زمانهای مختلفی از شبانه روز میل و تمرکز بیشتری به مطالعه دارند و مطالب را بهتر یاد می گیرند. اما بایستی به یک نکته توجه داشته باشید؛ و آن اینکه خود را عادت دهید در تایم صبح(۸ الی ۱۳)، بصورت فعال مطالعه کنید حتی در ایام تعطیل، زیرا ارزیابی ها و امتحانات(حتی کنکورهای سراسری) در این تایم برگزار می شود و دانش آموزانی که در این زمان دارای حداقل فعالیت ذهنی و مطالعه باشند، در فعالیتهای کلاسی و آزمونهای مهم خود با کاهش عملکرد و افزایش خطاهای شناختی مواجه می گردند. از این رو خواب به موقع در شب و داشتن برنامه درسی در تایم صبح توصیه می گردد.

۰۵.

برای افزایش تمرکز هنگام مطالعه چکار کنم؟

عدم تمرکز هنگام مطالعه می تواند علل متعددی داشته باشد که در یک دسته بندی کلی میتوانیم آنها را به عوامل درونی و بیرونی تقسیم کنیم. علل درونی عمدتا شامل آشفتگیهای و مشغولیتهای ذهنی از قبیل ترس ها، استرس ها، نگرانی ها، ناامیدی ها و یا فعالیتهای روزمره است که ذهن ما را به خود مشغول کرده است. برای غلبه بر این موارد توصیه می گردد هنگام نشستن سر میز مطالع بدون وقفه مطالعه را شروع کنید، مطالعه فعال داشته باشید، اگر ذهنتان درگیر مسئله ای شد آنرا یادداشت کنید تا پس از مطالعه به آن بپردازید، اگر شدت استرس یا نگرانی شما خیلی بالا بود از سر میز مطالعه برخواسته و در مکانی دیگر خودگوئی های را که در ذهن خود دارید روی کاغذی نوشته و بعنوان یک شخص ثالث آنها را به چالش بکشید. اگر موثر نبود حتما از یک مشاور متخصص کمک بگیرید. در مورد علل بیرونی توصیه می گردد مکان ثابت و مناسبی را برای مطالعه خود در نظر بگیرید. فضای مطالعه شما بایستی از نور و دمای مناسب برخوردار باشد. صداهای نابهنجار، بوی ناخوشایند، لباسهای نامناسب و خلاصه هرگونه تحریک غیر عادی حواس پنج گانه میتواند تمرکز شما رابه هنگام مطالعه کاهش دهد.

۰۶.

برای رفع استرس و اضطراب خود چکار کنم؟

استرس و اضطراب در ایام تحصیل و امتحانات و بخصوص سال کنکور در بین دانش آموزان بسیار شایع است. بخشی از این اضطراب جنبه شخصیتی و ژنتیکی داشته و قسمتی از آن هم به شرایط و واقعیتهای بیرونی فرد مثل میزان آمادگی و تسلط فرد در دروس بر می گردد. اگرچه مقدار کمی استرس باعث آمادگی بیشتر و بهبود عملکرد فرد می گردد، اما بطور کلی برای مدیریت هیجانات منفی خود چند توصیه اجمالی خدمتتان ارائه می گردد. شبها زود و به مقدار کافی بخوابید. روزی ۲۰ دقیقه ورزش هوازی انجام دهید. تغذیه مناسب میل کنید. به اندازه کافی آب بنوشید. در طول روز چند مرتبه تنفس دیافراگمی و تمرینات ریلاکسیشن انجام دهید. روابط اجتماعی لذتبخش داشته باشید. از افراد منفی فاصله گرفته و با افراد مثبت اندیش و خوشبین بیشتر معاشرت کنید. یک سالنامه تهیه و هر روز حداقل سه رویداد خوشایند را در آن ثبت کنید. در صورت لزوم با یک مشاور متخصص مشورت کنید.

۰۷.

چگونه می توانم در کنکور موفق شوم؟

در ابتدا سعی کنید با شناخت بهتر ویژگیهای خود مسیر تحصیلی مناسبی را برای خود ترسیم کنید. چه بسیار افرادی که نتیجه های بسیار درخشانی در کنکور بدست آورده اند ولی پس از سالها تلاش متوجه شده اند که به مقصدی اشتباه رسیده اند. در این مورد حتما با یک متخصص در زمینه استعداد یابی مشورت کنید. پس از اطمینان از انتخاب درست مسیر خود نیازمند داشتن برنامه صحیح و منسجم هستید. برای موفقیت در آزمون بزرگ کنکور بایستی به اندازه کافی تلاش کنید و صبور باشید، به دنبال راههای میان بر و تبلیغات پوچ موسسات کنکور نباشید و تنها در صورت ضرورت از کمک افراد متخصص بهره ببرید. به توانائی های خود ایمان داشته باشید. از کلاسهای خود بطور مناسب استفاده کنید و توجه داشته باشید رتبه های برتر کنکور با تمرکز عمیق روی یادگیری به موفقیت رسیده اند. در ضمن اگر احساس میکنید برای تحصیلات دانشگاهی ساخته نشده اید به سایر راههای موفقیت بیاندیشید.

۰۸.

چطور از کلاسهای درسی مدرسه بهتر استفاده کنم؟

کلاسهای درسی مدرسه قسمت مهمی از فعالیت تحصیلی دانش آموزان را به خود اختصاص می دهد. مسلما استفاده مناسب از این زمان تاثیر بسزائی در موفقیت دانش آموز دارد. در این رابطه توجه به چند مورد مهم است. اول اینکه همیشه از کلاس درس جلوتر باشید. یعنی مطالبی را که قرار است درکلاس آموزش ببینید قبل از کلاس پیش خوانی کنید این مسئله کمک میکند در طول کلاس متمرکز و فعال بوده و مطالب ارائه شده در کلاس را بهتر جذب کنید. جای مناسبی در کلاس انتخاب کنید، معمولا ردیفهای جلوتر بهتر بوده و کمتر باعث حواسپرتی و عدم تمرکز شما می شود. در کلاس فعال باشید و از نوشتن نکات مهم کلاسی غفلت نکنید. در ضمن سعی کنید مطالب درسی هر روز را همان روز مطالعه و مطالب نوشته شده در کلاس را پاک نویس کنید.

۰۹.

آیا مطالعه فردی بهتر است یا گروهی؟

این مسئله تا حدودی به شخصیت افراد و ویژگی درونگرا- برونگرائی آنها ارتباط دارد. برخی دانش آموزان مطالعه فردی را بیشتر می پسندند و در تنهائی بهتر یاد میگیرند و گروهی دیگر به مطالعه جمعی علاقه دارند. پیشنهاد من به شما اینست که با چند نفر از دوستان هم سطح یک گروه کنکوری تشکیل دهید. هفته ای یک مرتبه یک جلسه چند ساعته تشکیل دهید. دراین جلسه اهدافی مطالعاتی برای هفته پیش رو مشخص کرده و به یکدیگر در رفع اشکالات درسی خود کمک کنید. در این جلسه همچنین می توانید از تجارب همدیگر استفاده کنید.

۱۰.

اگر در درسی ضعیف هستم آیا بهتر نیست آن را از کنکور حذف کنم؟

توصیه کلی این است که هیچ درسی را بطور کلی از کنکور کنار نگذارید. با توجه به اهمیت رتبه و تراز شما در کنکور کسب نمره صفر تا حد زیادی باعث عقب افتادن شما می شود. از طرفی در هر درسی مباحث و بخشهای ساده ای وجود دارد که شما با تمرکز بر آنها می توانید درصدی در آن درس بدست آورده و رتبه خود را در آن درس تا حد قابل قبولی ارتقاء دهید. البته این مسئله تا حدی هم به فاصله زمانی شما تا کنکور دارد. اگر زمان کم هست و ......

۱۱.

مطالعه در دوران جمع بندی بایستی به چه نحوی صورت گیرد؟

یکی از زمانهای بسیار مهم و حیاتی در کنکور سه ماه آخر یعنی دوران جمع بندی می باشد. در این دوره شما بایستی به مرور یادداشت ها، خلاصه برداری ها و نکات مهمی که در ایام مطالعه برجسته کرده و یا حاشیه نویسی نموده اید بپر دازید. همچنین قسمت مهمی از زمان مطالعه شما در این ایام بایستی صرف زدن تستهای زمان دار وتحلیل آزمون گردد.

۱۲.

آیا گوش دادن به موسیقی همراه مطالعه مجاز است؟

اگرچه برخی پزوهشها(مثل پژوهش اثر موتسارت) حکایت از تاثیر مثبت موسیقی روی یادگیری دارد. ولی نظرات در این زمینه متعدد و گاهی متناقض هست. بطور کلی ذهن ما قادر نیست همزمان روی چند موضوع تمرکز کند. و این مسئله قدرت پردازش ذهن را کاهش میدهد. ازین رو توصیه می شود خود را به مطالعه همراه با موسیقی (مخصوصا در مباحث درسی پیچیده) عادت ندهید و سعی کنید در محیطی نسبتا آرام صرفا روی مبحث درسی تمرکز نمایید. ازطرفی مطالعه همراه با موسیقی ذهن شما را نسبت به مطالعه در این شرایط شرطی کرده و در مواقعی که این امکان برای شما وجود ندارد(مثل کلاس درس یا امتحانات)، عملکرد شما را کاهش می دهد.

۱۳.

درسی را که میخونم زود فراموش میکنم، چکار کنم؟

یکی از ویژگیهای ذهن ما فراموش کردن مطالب غیر ضروری است. این توانائی از انباشته شدن مطالبی که به آن نیاز نداریم در ذهن جلوگیری می کند. پس قدرت فراموشی یک ویژگی در ما انسانها است. معیار ذهن ما برای تشخیص غیر ضروری بودن مطالب، استفاده نشدن آنها در بازه های زمانی می باشد. از این رو یکی از مهمترین علل فراموشی مطالب درسی، عدم مرور کافی و به موقع مطالب خوانده شده است. با مرور نکردن مطالب درسی ما به ذهن خود پیغام میدهیم این مطالب از اهمیت زیادی برخوردار نبوده و می توانی آنها را فراموش کنی!!! پس برای جلوگیری از فراموشی دروس خوانده شده را به دفعات و به شکلهای مختلف مثل خلاصه نویسی، حل تمرین، طبقه بندی مطالب و.... مرور کنید. همچنین دو زمان مناسب برای مرور مطالب درسی یکی شب ها قبل از خواب و دیگری آخر هفته ها می باشد. سعی کنید به وسوسه مطالعه سریع و بدون مرور مطالب درسی غلبه کنید.

۱۴.

آیا رتبه های تک رقمی معرفی شده توسط برخی موسسات صحت دارد؟

کسب رتبه های برتر در کنکور سراسری به سه عامل بستگی دارد. اول داشتن پتانسیل فردی. شکی نیست که رتبه های تک رقمی و دو رقمی در کنکور سراسری از هوش و استعداد بالائی در رشته تحصیلی خود برخوردار بوده و همچنین دارای سرعت عمل و قدرت پردازش بالا در تست زنی می باشند. عامل دوم تلاش کافی در سالهای تحصیل در دبیرستان(و نه تنها سال کنکور) می باشد. اکثر رتبه های برتر روزانه ۸ الی ۱۲ ساعت مطالعه دارند. و در نهایت استفاده هوشمندانه از کلاسها و برنامه های مشاوره ای ضروری و مورد نیاز بدون افراط یا تفریط و بدون تحت تاثیر قرار گرفتن تبلیغات پوچ افراد و موسسات. خدمات برخی موسسات(مثل کانون، گزینه دو، گاج و...) آنقدر گسترده است که در نهایت می توانند مدعی شوند رتبه های برتر از خدمات آنها استفاده کرده اند. اما آیا کسب رتبه عالی صرفا بخاطر خدمات آنها بوده است؟!!!! اگر اینطوره که خوب بایستی مسئولیت رتبه های افتضاح را هم بپذیرند. بگذریم از اینکه برخی موسسات به محض اعلام نتایج با رتبه های تک رقمی تماس گرفته و.... برخی مشاوران برند هم که فقط مشاوره دانش آموزان خاص از مدارس خاص را قبول می کنند که معمولا شانس و پتانسیل بالائی برای کسب رتبه خوب دارند. حتی بدون مشاور!!!!! خوب دوستان، خودتون قضاوت کنید و هوشمندانه عمل کنید.......

۱۵.

آیا استفاده از کتابهای کمک آموزشی توصیه میگردد؟

توجه داشته باشید که اولین و مهمترین منبع شما برای موفقیت در کنکور کتابهای درسی شماست. بایستی کتابهای درسی را با دقت مطالعه و علامت گذاری کنید و با اضافه کردن نکات مهم در متن و حاشیه کتاب به غنای آن بیفزایید. در ضمن با نوشتن نکات مهم کتاب و سازماندهی آنها در دفتر خلاصه نویسی به مطالب کتاب نظم نوینی داده و مطالب را بهتر و عمیق تر یاد میگیرید. در کنار موارد ذکر شده استفاده از یک(نه بیشتر) کتاب کمک آموزشی به داوطلبان کنکور توصیه می شود. درسنامه کتاب و تاکید به برخی نکات کنکوری میتواند برا دانش آموزان مفید باشد. در ضمن سوالات تستی طبقه بندی شده و بخصوص سوالات آزمونهای سالهای قبل در پایان هر فصل می تواند بینش خوبی برای دانش آموز از نحوه طراحی سوالات کنکور ایجاد کند. با این حال توصیه می شود اولا با مشورت گرفتن از معلم یا مشاور خود کتابی مناسب با ویژگیهای خود تهیه کنید. و ثانیا قبل از مطالعه دقیق کتاب درسی و یادگیری مطالب به سراغ کتاب کمک آموزشی و تستها نروید.

۱۶.

رشته های شبانه دانشگاهها چه تفاوتی با روزانه دارند؟

در دهه های اخیر متاسفانه بر مبنای برخی سیاستهای اشتباه ابتدا انواع دانشگاههای غیر دولتی(ازقبیل آزاد، پیام نور، غیر انتفاعی، علمی کاربردی) ایجاد و سپس مثل قارچ در اقصی نقاط کشور و با کمترین امکانات آموزشی رشد کرد. سپس نوبت دانشگاههای ملی رسید که به دلیل کسری بوجه به سراغ شکلهای مختلف پذیرش دانشجو روی آورند(مثل شبانه، واحد بین الملل، ظرفیت مازاد، پردیس خودگردان و...). در واقع شبانه(نوبت دوم) شکلی از پذیرش در دانشگاههای ملی(دولتی روزانه) است که از نظر خدمات آموزشی و محل تحصیل و اساتید تفاوتی با روزانه نداشته و دانشجو مدرک تحصیلی مشابهی با روزانه ها دریافت میکند. تنها تفاوت عمده پرداخت شهریه است. بعنوان مثال اگر شما در رشته حقوق دانشگاه اصفهان نوبت دوم پذیرفته شوید، درهمان تایم و عمدتا با همان گروه دانشجوی روزانه تحصیل کرده و مدرک مشابه دانشجویان روزانه از دانشگاه اصفهان دریافت میکنید. فقط شما شهریه پرداخت میکنید و روزانه ها از تحصیل رایگان برخوردارند.

۱۷.

آیا اگر نتیجه مورد نظرم را در کنکور نیاوردم برم دانشگاه یا یکسال بمونم پشت کنکور؟

برای پاسخ به این سوال بایستی چند فاکتور را در نظر بگیرید. اول اینکه آیا سال اولی است که کنکور داده اید؟ اگر سال اول هست و نتیجه دلخواه را بدست نیاوردید پیشنهاد من به شما این است که یکسال دیگه به خود فرصت دهید. در این فرصت شما میتونید بایک برنامه منظم تسلط خود بر دروس را بیشتر کرده و با توجه تجربه سال اول خود نتیجه بهتری کسب کنید. فاکتورهای دیگر برای پشت کنکور ماندن میزان آمادگی روحی، سطح انرژی و پشتیبانی خانواده از شماست. بهتر است در این زمینه با یک مشاور تحصیلی متخصص مشورت کنید.

۱۸.

برای انتخاب رشته برم پیش مشاور یا خودم انتخاب رشته کنم؟

مسلما در هر زمینه ای بهره مندی از نظر یک متخصص در آن حیطه مفید و موثر است. برای انتخاب رشته دانشگاه اولین نکته این است که رشته های انتخابی با شخصیت شما همخوانی داشته باشد. این امر از طریق مصاحبه و آزمونهای استاندارد میسر است. فاکتور های دیگه آشنایی شما با رشته های دانشگاهی، آینده شغلی رشته ها، شرایط خاص و انواع شکلهای پذیرش و.... می باشد. همچنین شما بایستی نسبت به کیفیت و رتبه بندی انواع دانشگاهها آشنائی کامل داشته باشید. پس با توجه به پیچیدگی ها ی موچود و اهمیت انتخاب رشته دانشگاهی در زندگی و آینده شما به نظر می رسد استفاده از کمک حرفه ای یک متخصص در این رابطه ضروری می باشد.

۱۹.

زمان استراحت بین مطالعه چه مقدار باشد؟

البته پاسخ به این سوال با توچه به تفاوتهای فردی می تواند کمی متغییر باشد ولی بطور کلی به ازاء هر ساعت مطالعه حدود ۱۰ دقیقه استراحت لازم است. اگر تایم مطالعه شما بیشتر شد به همان نسبت زمان استراحت خود را افزایش دهید. مثلا اگر تایم مطالعه شما یک ساعت و نیم بود ۱۵ دقیقه استراحت کنید. دقت کنید حتی اگر خسته نیستید از مطالعه پیوسته و بدون وقفه پرهیز کنید. در واقع ذهن شما برای سازماندهی و جاگیری مطالب مطالعه شده نیاز به این وقفه ها(زمانهای استراحت) دارد. همچنین توصیه می شود در طول هفته نصف روز را تعطیل و به استراحت و تفریح بپردازید. سعی کنید قرار ملاقات ها، مهمانی ها و سایر فعالیتهای مفرح خود را به این زمان انجام دهید. هر فصل یک تعطیلی یکی دو روزه و در طول سال یک مسافرت یک هفته ای داشته باشید. دقت داشته باشید که این تایم های استراحت حتی در سال کنکور لازم بوده و باعث تمدید انرژی و پیشگیری از فرسودگی تحصیلی در شما می گردد.

۲۰.

در زمانهای استراحت بین مطالعه چکار کنم؟

مطالعه یک فعالیت ذهنی است. از آنجا که برای رفع خستگی ذهنی، شما نمی توانید یک فعالیت ذهنی دیگه انجام دهید. بنابراین رفتن سراغ گوشی و خواندن مطالب و پیگیری شبکه های اجتماعی و حتی گوش دادن به موسیقی با کلام و از این قبیل فعالیتهای ذهنی در تایم استراحت بین دروس، نه تنها مفید نیست بلکه از طریق تداخل پس گستر باعث کاهش ماندگاری مطالب خوانده شده در ذهن و حافظه شما می گردد. بهتر است در این تایم های کوتاه کمی قدم بزنید، یک فعالیت فیزیکی انجام دهید، یک میان وعده سبک میل کنید و یا همراه با یک موسیقی بی کلام و ملایم به ریلاکس عضلانی بپردازید.

۲۱.

در زمان تست زنی اگر نسبت به گزینه صحیح شک داشتم چکار کنم؟

در کنکور و سایر آزمونهای استاندارد، هر پاسخ صحیح شما ۳ نمره مثبت و هر پاسخ غلط ۱ نمره منفی دارد. از طرفی اگر شما بر مباحث درسی تا حدودی تسلط داشته باشید دراکثر سوالات شما با کمی دقت می تونید دو گزینه اشتباه را کنار بگذارید. با توجه به این توضیحات اگر شما بین دو گزینه شک داشتید ، یعنی مطمئن بودی پاسخ صحیح بین دو گزینه مدنظر شماست، طبق قانون احتمالات به نفع شماست که یکی از دو گزینه را(حتی شانسی) انتخاب کنید. فرض کنیم در ۱۰ سوال شما بین دو گزینه مردد هستید و یکی از دو گزینه را بطور شانسی انتخاب می کنید. احتمال می رود شما ۵ سوال را درست و ۵ سوال را غلط بزنید. در اینصورت شما ۱۵ نمره مثبت و ۵ نمره منفی کسب میکنید که در مجموع میشود ۱۰ نمره مثبت برای شما. حال فرض کنیم کمی بدشانسی بیاورید و ۶ گزینه غلط و تنها ۴ گزینه درست بدست آورید باز هم شما ۱۲ نمره مثبت بدست آورده و تنها ۶ نمره منفی گرفته اید که باز ۶ نمره به نفع شماست. حتی اگر ۷ گزینه غلط از آب در بیاد بازهم بهتر است از اینکه جواب ندهید. دیگه خودتون محاسبه کنید.... بنابر این اگر در کنکور بین دو گزینه شک داشتید(البته با اطمینان) حتما یکی را بزنید ولی اگر شک تون بین سه گزینه یا تمام گزینه ها بود از پاسخ دادن صرفنظر کنید.

آوات

ریلکس باشید و خودتان را برای شروعی تازه آماده کنید.

کلینیک تخصصی تحصیلی آوات
"دکتر کورش سرای زاده"