مهندسی مکانیک

مکانیک یعنی تعمیر خودرو و مهندس مکانیک یعنی تعمیرکار خودرو. چنین دیدگاهی بین عامه‌ی مردم وجود دارد؛ درحالی که در این رشته به جز یک درس تک واحدی درمورد ماشین، ارتباط دیگری با ماشین ندارد. 

رشته‌ی مهندسی مکانیک تلفیق فیزیک مهندسی، ریاضیات و علم مواد است.

هدف این رشته کاربردی کردن اصول علم فیزیک است. این علم به بررسی اصل حرکت با توجه به مفاهیم بنیادی و علل آن در علم فیزیک می‌پردازد. این رشته مهارت حل مسئله برای پیاده‌سازی تکنیک‌ها و اصول طراحی گرفته تا ساخت اجزا ماشین‌آلات را در بر می‌گیرد. مهندس‌های این رشته به بررسی هر سازه‌ای که حرکت می‌کند، از تمام ابعاد مختلف موجود، می‌پردازند.

این رشته دارای گرایش‌های طراحی جامدات، حرارت و سیالات، ساخت و تولید و مهندسی دریا است.

موقعیت شغلی در ایران

این رشته به علت کاربردهای زیادی که دارد همیشه بازار کار خوبی دارد. البته تعداد فارغ‌التحصیلان این رشته زیاد شده است و بازار این رشته اشباع است. اما فارغ‌التحصیلان توانمند می‌توانند جذب بازار کار شوند. مهندسین مکانیک در مشاغلی مانند خدمات مهندسی، صنایع تولیدی، پژوهش و توسعه می‌توانند استخدام شوند. در شرکت‌های دولتی یا مجموعه‌های صنعتی که نیاز به طراحی و ساخت قطعات دارند، نیز می‌توانند مشغول به کار شوند. فارغ‌التحصیلانی که با نرم‌افزارهای کاربردی آشنایی دارند، بهتر جذب بازار کار می شوند.

دروس مشترک در گرایش‌های مختلف مهندسی مکانیک

ریاضیات، فیزیک عمومی، شیمی عمومی، برنامه‌نویسی کامپیوتر، محسبات عددی، معادلات دیفرانسیل، ریاضی مهندسی، نقشه‌کشی صنعتی، استاتیک، دینامیک، مقاومت مصالح، علم مواد، ترمودینامیک، مکانیک سیالات، طراحی اجزا، انتقال حرارت، دینامیک ماشین، ارتشاعات مکانیکی، کنترل اتوماتیک.

گرایش مکانیک جامدات

مهندس طراحی جامدات باید تمامی نیروها و گشتاورهایی را که به هر عضو ماشین وارد می‌شود، بررسی کند. سپس بهترین حالت قطعه‌ی مورد نظر را برای تمامی آن نیروها و گشتاورها پیدا کند. سپس باید کارآیی طولانی مدت آن را تنظیم کند.

دروس تخصصی گرایش مکانیک جامدات

روش‌های تولید و کارگاه، طراحی مکانیزم‌ها، یاتاقان و روغن‌کاری، روش‌های طراحی مهندسی، طراحی ماشین‌های ابزار و تولید، طراحی بدنه و شاسی خودرو، طراحی ماشین به کمک کامپیوتر، ساخت به کمک کامپیوتر، رباتیک.

گرایش ساخت و تولید

یکی از گرایش‌های رشته مهندسی مکانیک، ساخت و تولید است. ساخت و تولید خود دارای دو گرایش قالب‌سازی و ماشین ابزار است. گرایش ساخت و تولید به زمینه‌های کاربردی مکانیک می‌پردازد و مهندس این گرایش از رشته‌ی مکانیک، در زمینه‌ی شکل دادن به فلزات، طراحی قالب‌ها و ساخت قطعه‌های گوناگون فعالیت می‌کند.

دروس تخصصی گرایش ساخت و تولید

قالب و پرس، ماشین‌های کنترل عددی، اندازه‌گیری، تولید مخصوص، هیدرولیک و پنوماتیک.

گرایش حرارت و سیالات

در این گرایش عوامل موثر بر خواص مختلف حرکت سیال، به خصوص سیال داغ مورد بررسی قرار می‌گیرد. اثر عبور سیال بر محیط مانند نیورهایی که در نتیجه عبور خود در محل ایجاد می‌کند یا طول‌های ناشی از افزایش یا کاهش دم در اعضای مختلف یک دستگاه بررسی می‌شود.

درس‌های تخصصی گرایش حرارت و سیالات

توروبوماشین، توربین گاز، موتور جت، موتورهای احتراق داخلی، سوخت و احتراق، نیروگاه، تهویه‌ی مطبوع، سیستم‌های تبرید و سردخانه، سیستم‌های انتقال سیال، کنترل آلودگی محیط زیست.

 

مشاوره تحصیلی آوات

توانایی‌های لازم

دانشجوی این رشته باید در دو درس فیزیک و ریاضی قوی باشد. همچنین باید دارای هوش و استعداد و قدرت تجسم خوبی باشد. به همین علت هم دانشجوی علاقه‌مند به کارهای تئوریک می‌تواند جذب این رشته شود و در بخش‌های نظری و تئوری شرکت کند. دانشجو علاقه‌مند به طراحی و ساخت وسایل از این رشته لذت می‌برد.

واتس آپ
پرینت
ایمیل
تلگرام
فیسبوک

لطفا جهت استفاده از خدمات مشاوره تلفنی و آنلاین رایگان این مرکزاطلاعات خود را وارد نماییدتا همکاران ما طی 24 ساعت آینده با شما تماس بگیرند .

رزرو وقت مشاوره آنلاین

نام(ضروری)
شهر محصل سکونت
رشته تحصیلی
مقطع تحصیلی
شماره موبایل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *