قانون پارکینسون
قانون پارکینسون یکی از تکنیک های موثر در عدم اتلاف زمان است. اگر شما هم در طول روز اتلاف زمان زیادی با ما در این مقاله همراه باشید.
توضیحات
تا حالا به این فکر کرده اید که مثلا شما انجام پروژه ای را یک ساله تعریف کردید. در سال اینده پروژه انجام شده است. اما چطوری اگر انجام همین پروژه را در هفت ماه برنامه ریزی کنید بازهم در همان هفت ماه پروژه کامل شده؟
یا مثلا چرا انجام کاری که نیم ساعت طول میکشد و ما زمان دوساعته برای انجام آن داریم، کار را در دو ساعت انجام می دهیم؟
پاسخ همه این سوالات در “قانون پارکینسون” نهفته است:
بر اساس قانون پارکینسون در مدیریت، “ذهن، کار را به مدت زمانی که به آن اختصاص داده شده کش می دهد”
قانون پارکینسون چیست؟
یکی از این عادات با نام قانون یا اصل پارکینسون در مدیریت و اقتصاد شناخته می شود. اصل پارکینسون می گوید: “هر کار به اندازه زمانی که برای آن تخصیص داده شده، طول میکشد”. و این یعنی شما چه برای پروژه پایان ترم خود یک ماه وقت بگذارید چه یک هفته، در نهایت این پروژه را در آخرین روز تعیین شده به اتمام خواهید رساند.
وقتی انجام یک پروژه را به آخرین روز و دقایق تعیین شده برای تحویل موکول میکنیم، اصل پارکینسون را به کار برده ایم. چنان چه برای تحویل این کار یک سال وقت هم داشته باشیم، باز هم عمده فعالیت مربوط به آن را در روزهای پایانی انجام می دهیم.
در واقع میتوان اینگونه بیان کرد، براساس قانون پارکینسون:
وقت بیشتر = اتلاف وقت بیشتر
کارمند بیشتر = بیکاری بیشتر
چطوری از این قانون در زندگی استفاده کنیم؟
داشتن راندمان یا بازده بالا یعنی هر کاری را با کیفیت مطلوب و در زمان کوتاه انجام دهیم. یکی از راهبردی ترین روش ها این است که بدون در نظر داشتن مهلت انجام یک کار، برای به اتمام رساندن آن کار یک زمان ساختگی اما قراردادی تعیین کنیم.
برای مثال اگر یک هفته برای کاری فرصت داریم، برای خودمان زمان قراردادی را سه روز تعیین کنیم و خود را موظف کنیم که در این بازه ی زمانی کار را به نتیجه برسانیم.
از دیگر راه های اثربخش در این زمینه خرد کردن کارهای بزرگ است. به این شکل که اگر یک کار با بخش های مختلف داریم، آن را به زیربخش های جداگانه و با بازه های زمانی مجزا تقسیم کنیم تا به راندمان بالاتری برسیم.
لذا به عنوان مدیر، مهم است بتوانیم بر قانون پارکینسون غلبه کنیم که مهمترین تکنیک برای غلبه بر آن نیز گزاره زیر است:
“تعیین مهلت زمانی معقول، و پایبندی به انجام کارها در زمان تعیین شده.”