روش مطالعه فلسفه

روش مطالعه فلسفه! فلسفه یکی از دروس پایه گروه انسانی است که دارای ۲۵ سوال در آزمون کنکور سراسری است. برای موفقیت در این درس، باید روش‌های مطالعه مناسب و موثری را پیش گیرید. در این مقاله، ما به شما چند روش مطالعه فلسفه برای کنکور معرفی می‌کنیم که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

توضیحات

روش اول:

مطالعه کتاب درسی. کتاب درسی فلسفه و منطق شامل مطالب اساسی و مفاهیم کلیدی این درس است. برای مطالعه کتاب درسی، باید به نکات زیر توجه کنید:

    * کتاب درسی را به صورت ترتیبی و مفهومی بخوانید. سعی کنید مطالب را با دقت و تمرکز بالا درک کنید. از حفظ کردن مطالب بدون فهم خودداری کنید.

    * کتاب درسی را با نگاه انتقادی بخوانید. سعی کنید استدلال‌ها و مثال‌ها را بررسی و ارزیابی کنید. سوالات و ابهامات خود را یادداشت کنید و از منابع معتبر یا معلم خود پاسخ آن‌ها را بگیرید.

    * کتاب درسی را با نگاه خلاق بخوانید. سعی کنید اندیشه‌ها و دیدگاه‌های جدید و نوآورانه‌ای را برای حل مسائل فلسفی ارائه دهید. از تکرار و تقلید اندیشه‌های دیگران پرهیز کنید.

    * کتاب درسی را با نگاه جمع‌بندی بخوانید. سعی کنید مطالب را خلاصه و دسته‌بندی کنید. از روش‌های مختلف یادداشت‌برداری مانند نقشه ذهنی، جدول، نمودار و غیره استفاده کنید. مطالب را با کلمات خود بازگو کنید.

مشاوره تحصیلی آوات

روش دوم:

 مطالعه منابع کمکی. منابع کمکی فلسفه و منطق شامل کتاب‌ها، جزوات، ویدیوها، پادکست‌ها و وب‌سایت‌هایی هستند که می‌توانند مطالب کتاب درسی را توضیح، تکمیل، تصحیح یا تنوع بخشند. برای مطالعه منابع کمکی، باید به نکات زیر توجه کنید:

    * منبع کمکی را با توجه به سطح دانش، علاقه و هدف خود انتخاب کنید. از منابعی استفاده کنید که مطالب را به زبان ساده و روان بیان کنند و دارای مثال‌ها و تمرین‌های کافی باشند.

    * منبع کمکی را به عنوان یک راهنما و مکمل برای کتاب درسی در نظر بگیرید. از وابستگی کامل به منبع کمکی خودداری کنید و همیشه کتاب درسی را به عنوان مرجع اصلی در نظر داشته باشید.

    * منبع کمکی را با توجه به بودجه‌بندی درس انتخاب کنید. از منابعی استفاده کنید که مطالب مهم و تست‌خیز درس را پوشش دهند و از منابعی که مطالب غیرضروری و اضافی دارند پرهیز کنید.

    * منبع کمکی را با توجه به زمان مطالعه انتخاب کنید. از منابعی استفاده کنید که مطالب را به صورت مختصر و مفید بیان کنند و از منابعی که مطالب را به صورت بی‌نظم و طولانی بیان کنند پرهیز کنید.

روش سوم:

تست‌زنی و تمرین. تست‌زنی و تمرین یکی از روش‌های موثر برای ارزیابی و تقویت دانش و مهارت‌های فلسفی است. برای تست‌زنی و تمرین، باید به نکات زیر توجه کنید:

    * تست‌ها و تمرین‌ها را با توجه به سطح دانش، علاقه و هدف خود انتخاب کنید. از تست‌ها و تمرین‌هایی استفاده کنید که مطابق با سیلابس و سطح آزمون کنکور باشند و دارای پاسخ‌های تشریحی و تحلیلی باشند.

    * تست‌ها و تمرین‌ها را با توجه به بودجه‌بندی درس انتخاب کنید. از تست‌ها و تمرین‌هایی استفاده کنید که مطالب مهم و تست‌خیز درس را پوشش دهند و از تست‌ها و تمرین‌هایی که مطالب غیرضروری و اضافی دارند پرهیز کنید.

    * تست‌ها و تمرین‌ها را با توجه به زمان مطالعه انتخاب کنید. از تست‌ها و تمرین‌هایی استفاده کنید که مطالب را به صورت کارآمد و کاربردی بیان کنند و از تست‌ها و تمرین‌هایی که مطالب را به صورت نامناسب و غیرقابل اجرا بیان کنند پرهیز کنید.

    * تست‌ها و تمرین‌ها را با توجه به روش حل انتخاب کنید.

از تست‌ها و تمرین‌هایی استفاده کنید که روش حل منطقی، انتقادی و خلاقانه را آموزش دهند و از تست‌ها و تمرین‌هایی که روش حل حفظی، تقلیدی و سطحی را آموزش دهند پرهیز کنید.

    * تست‌ها و تمرین‌ها را با توجه به بازخورد حل کنید. سعی کنید پاسخ‌های خود را با پاسخ‌های صحیح مقایسه کنید و نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی کنید. از بازخورد‌های معلم، همکلاسی یا هم‌سطح خود استفاده کنید و از خطاهای خود یاد بگیرید.

    * تست‌ها و تمرین‌ها را با توجه به زمان‌بندی حل کنید. سعی کنید تست‌ها و تمرین‌ها را در زمان مشابه با زمان آزمون کنکور حل کنید و از زمان خود بهینه استفاده کنید. از تست‌ها و تمرین‌هایی استفاده کنید که دارای زمان‌بندی و نمره‌بندی مناسب باشند.

 

 

واتس آپ
پرینت
ایمیل
تلگرام
فیسبوک

لطفا جهت استفاده از خدمات مشاوره تلفنی و آنلاین رایگان این مرکزاطلاعات خود را وارد نماییدتا همکاران ما طی 24 ساعت آینده با شما تماس بگیرند .

رزرو وقت مشاوره آنلاین

نام(ضروری)
شهر محصل سکونت
رشته تحصیلی
مقطع تحصیلی
شماره موبایل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *