تکنیک مهندسی معکوس
مهندسی معکوس یکی از تکنیک های بسیار مهم و کاربردی برای درک مطلب بیشتر است. تا الان تکنیک های مختلفی رو شنیدید درمورد مهندسی معکوس در کنکور. شیوه های مختلفی هم داره اما ما امروز یک تکنیک خیلی مهم و بسیار کار ساز درمورد شیوه مهندسی معکوس تست رو بهتون یاد بدیم.
تکنیک های درس خواندن
تکنیک های درس خواندن یکی سوالات مشترک اکثر دانش آموزان است. درس خواندن و مطالعه کردن جزء کار هایی است که در زمان مدرسه و دانشگاه باید انجام بدید. اگر بتوانید این کارها را با دقت و کیفیت انجام دهید، به مرور زمان به آن عادت می کنید و خواهید دید که کار سختی نیست و فقط به صبر و تمرین نیاز دارد. در این مقاله به معرفی تکنیک معکوس میپردازیم.
توضیحات
اینجا ما برعکس کار میکنیم یعنی شما مثل همیشه اول درس میخونید، سپس تست هارو میزنی (ازمایشی یا مهارتی) بعد میای خودت رو جای طراح میزاری.
بار ها گفته شده که طراح سوالات کنکور یکی مثل خودمون هست. مطلبی رو خونده که به نسبت بیشتر روی آنها اشراف داشته و حالا به طراحی سوال ها از همون مباحث و مطلب ها شروع کرده.
خیلی از سوال هایی که توی ازمون ها میبینید، میبینی که عین سوال رو دیدی ولی عین این رو ندیدی یعنی سوال یجوری دست کاری شده نسبت به سوالای قبلی که تو دیدی یعنی با سوال یه مقداری بازی شده مثلا: یه قید یا فعل عوض شده و حالا دقیقا شما همین کارو میکنید یعنی وقتی یک صفحه میخونی حالا درس هرچی که باشه میخواد فیزیک، زیست، شیمی یا اقتصاد و ادبیات باشه.
حالا چجوری تست دربیارم؟
خودت رو میذاری جای طراح میگی من اگه طراح بودم قرار بود از این صفحه چجوری سوال طراحی بکنم؟! برای این کار میتونی از تست هایی که زدی و تست های کمک اموزشی استفاده کنی، مثلا:
توی فیزیک مبحث مدار تست اموزشی زدی حالا یکم جای وسایل رو عوض میکنی، یا توی ادبیات بیت ها یا کلمات رو جابه جا میکنی.
اگر مثلا من به شما گفتم که از این ۱۰ تا صفحه برو از هر صفحه ای ۵ تا تست دربیار، پس خودت رو میای جای طراح سوال میذاری، یعنی معکوس سازی فکر یک دانش اموز!
این تکنیک چه کمکی بهمون میکنه؟
این تکنیک بسیار بهتون کمک میکنه، چون من اصولا وقتی قراره سوالی رو طراحی کنم تمام زیر و بم مطلب رو خودم باید فهمیده باشم.
بعد اصلا به مطلب بعه یه چشم دیگه نگاه میکنم برای مثال: چشم مهارتی، تکنیکی، یا همون چشمی که طراح نگاه میکنه.
پس داره من رو با یک زاویه ای اشنا میکنه که تاحالا شاید بهش نگاه نکرده باشم.
این همون زاویه ای هست که طراح سوال شما رو گیر میندازه توی کنکور که همون تله تستی هست.
پس حتما این کار رو بکنید و برای هر صفحه از درس و کتابی که میخونید ۵ یا ۶ تا سوال طراحی میکنید با استفاده از اون تست هایی که قبلا زدید.
حالا بعضی ها سوال میپرسند که مثلا برای درس زیست خیلی از سوالا ترکیبی هست من چجوری میتونم از اون صفحه سوال دربیارم؟
اما اگر از این صفحه سوال در اوردید سپس که میرید مباحث بعد مثلا از دهم که به سال دوازدهم میرسید این تکنیک رو ترکیبی میکنید، یعنی شروع میکنی به سوال های ترکیبی طراحی کردن و توی دفتر مینویسی.
این سوال هایی که در میارم توی دفتر جداگانه بنویسم؟
تجربه ثابت کرده چه خلاصه نویسی چه همین سوال ها که توی دفتر دیگه مینویسین خیلی سراغش نمیرین، اما اگر توی حاشیه کتاب بنویسید یا توی برچسب ها توی کتابشون بنویسید و اون سوالا رو اونجا طراحی کنید خیلی بیشتر بهشون مراجعه میکنید.
جواب هارو جدا بنویسیم؟
جواب ها توی همون صفحه که داری طراحی میکنی همونجا هم جواب هارو علامت بزنید.
برای چه درس هایی این تکنیک رو به کار ببریم؟
برای تمام درس ها به همین راحتی میتونی این تکنیک رو به کار ببرید فقط سه تا مرحله داره:
- اول کتاب رو میخونی
- دو تست هاش رو میخونی و باهاشون اشنا میشی
- بعد شروع میکنی به طراحی سوال ها