تاریخ
تاریخ قواعدیست که وقایع موثر بر یک ملت را بر حفظ و تسلسل تاریخی آن را مطالعه میکند. سپس بر مبنای تحقیق منابع اطلاعاتی و دلایل آن را شرح میکند. هدف تاریخدان این است که فعالیتهای ثبت شدهی انسان را مدل سازی کند.
با این کارها انسان درک عمیقتری از خود پیدا میکند. این درک از اعمال انسانها موضوع تقریبا جدیدی است و به پیشرفتهای علم تاریخ در قرن ۱۸ و ۱۹ برمیگردد.
در واقع علم تاریخ تحولات گذشتهی جامعهی انسانی را که میتواند زمینهی سیاسی، اقتصادی و اجتماعی یا فرهنگی داشته باشد، مطالعه میکند. این رشته صرفا مطالعهی تاریخ نیست. دانشجو در این رشته یاد میگیرد که چطور از تلفیق و تحلیل مواد خام تاریخی به نتایج علمی برسد.
دروس اصلی و تخصصی رشته تاریخ
تاریخ ایران از ایلامیها و آریاییها تا پایان دوره هخامنشی، دوره سلوکی و اشکانی، تاریخ ایران در دوره ساسانیان، تاریخ تحولات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی ایران (از ورود اسلام تا پایان حکومت علویان طبرستان)، دوره سلجوقیان، دوره سامانیان، دیلمیان، غزنویان، دوره غوریان و خوارزمشاهیان، دوره حمله مغول و ایلخانان، از زوال ایلخانان تا آغاز حکومت صفویان، دوره افشاریان و زندیان، آغاز دوره قاجار تا انقلاب مشروطیت، انقلاب مشروطیت تا انقراض حکومت قاجاریه،
از انقراض قاجاریه تا کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، (انقلاب اسلامی و ریشه های آن، تاریخ تحولات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جهان اسلام (از میلاد پیامبر اکرم(ص) تا سال ۴۱ هجری، از سال ۴۰ هجری تا ۲۲۷ هـ . ق، از سال ۲۲۷ هـ . ق تا سقوط بغداد از قرن هفتم تا دهم هجری)، تاریخ تشیع، تاریخ تحلیلی زندگانی ائمه معصومین(ع) ، تاریخ عثمانی و خاورمیانه، تاریخ یونان و رم، تاریخ بیزانس، تاریخ اروپا در قرون وسطی، تاریخ اروپا در قرون جدید، تاریخ اروپا از انقلاب فرانسه تا جنگ جهانی اول، تاریخ اروپا از جنگ جهانی اول تاکنون.
تواناییهای لازم
دانشجوی داوطلب باید دقت نظر بالایی داشته باشد تا بتواند تاریخ را به تصویر بکشد و آن را نقد و بررسی کند. پایهی علم تاریخ، فلسفه، جغرافیا، اقتصاد، سیاست و فرهنگ است. دانشجو باید با این رشتهها آشنا باشد تا بتواند از نتایج آنها استفاده کند.
فردی میتواند موفق شود که بتواند از سطح رویدادها گذر کند و لایههای زیرین آنها را ببیند و ارتباط بین آنها برقرار کند.
دانشجوی داوطلب باید در درس ادبیات فارسی، آمار و ریاضی نیز قوی باشد. زیرا از ادبیات فارسی برای رویدادهایی که ادبی هستند میتواند استفاده کند. از آمار و ریاضی نیز برای تعیین کردن دستاوردهای تاریخی در قالب اعداد میتواند استفاده کند.
موقعیت شغلی در ایران
فارغالتحصیلان میتوانند در وزارت آموزش و پرورش، وزارت امور خارجه، وزارت علوم، وزارت تحقیقات و فناوری، وزارت فرهنگی و ارشاد اسلامی، موزهها، مراکز اسناد ملی، صدا و سیما مشغول به کار شوند.
همچنین دانشجویان فارغالتحصیل میتوانند دانش خود را تدریس کنند. یا در امور تحقیقی فعالیت کنند.
برای انتخاب رشتهی مورد نظر از مشاورین آوات وقت مشاوره بگیرید. مشاور تحصیلی آوات رشتهای متناسب با علاقهتان و بازار کار مناسب برای شما انتخاب میکنند. مشاورین آوات بهترین راهنما برای شما هستند.
برای آشنایی با رشتهی حقوق کلیک کنید.