زمان نقصانی
زمان نقصانی یکی از تکنیک های عالی برای مدیریت زمان در جلسه کنکور و آزمون ها است. در این مقاله به معرفی این تکنیک میپردازیم.
اهمیت مدیریت زمان
برنامه ریزی، کلید موفقیت و پیشرفت در راه به دست آوردن اهداف است. برنامه ریزی به معنای طراحی و برنامه دسته ای اقدامات است که بهترین راه برای دستیابی به هدف مورد نظر را مشخص می کند.
داوطلبان باید علاوه بر برنامه ریزی صحیح برای مطالعه مطالب به شیوه های مدیریت زمان نیز بپردازند.
با توجه به حذف سوالات عمومی از کنکور سراسری سال جاری و حجم گسترده سوالات اختصاصی، زمان پاسخگویی به سوالات محدود می باشد وداوطلبان باید در کمترین زمان ممکن به سوالات ارائه شده پاسخ دهند.
مقدمه
به طور خلاصه هدف از تکنیک زمان نقصانی این است که شما در پایان آزمون زمان اضافه ای برای حل سوالات شک دار و وقت گیر که در مقاله تکنیک ضربدر منفی به طور کامل توضیح داده ایم داشته باشید.
توضیحات
با اینکه دروس عمومی از کنکور حذف شده اما ما برای فهم بیشتر دفترچه عمومی را توضیح خواهیم داد.
مرحله اول
دفترچه عمومی از چهار درس ادبیات، دینی، عربی و زبان انگلیسی تشکیل شده است و در مجموع ۷۵ دقیقه برای پاسخگویی زمان دارید، یعنی برای هر درس تقریبا ۱۸.۵ دقیقه.
اینجا تکنیک زمان نقصانی به کار میاد! شما بجای اینکه برای هر درس ۱۸ دقیقه زمان بگذارید، مثلا در ۱۵ دقیقه سوالاتی که بلد هستید را حل کنید.
مرحله دوم
در مرحله اول تکنیک زمانهای نقصانی، برای هر درس ۱۵ دقیقه وقت صرف کردید و در پایان آزمون شما ۱۵ دقیقه زمان ذخیره کردید.
در این زمان اضافه شما سوالات شک دار یا آسان را که با استفاده از تکنیک ضربدر منفی علامت گذاری کرده اید را حل میکنید.
به این ترتیب شما خیالتان از بابت سوالات شک دار یا متوسط راحت شده است.
مرحله سوم
در مرحله سوم اگر بازهم وقت اضافه آوردید که عالیه! در این قسمت به سوالات وقت گیر و سخت بروید و سعی در حل آنها بکنید. اگر هم نتونستید اشکال نداره! باید حواستون باشه که آزمون نمره منفی داره!
در نهایت با استفاده از این تکنیک شما وقتتون رو الکی هدر ندادید!
توضیحات برای دفترچه اختصاصی
شما در آزمون کنکور دو دفترچه خواهید گرفت. یکی دفترچه ریاضی و دیگری فیزیک و شیمی.
دفترچه ریاضی
دفترچه اول که ریاضی هست و ۵۰ دقیقه برای حل سوالات آن وقت دارید. مثلا ۳۰ دقیقه برای حل سوالاتی که جواب آنها را بلدید وقت بگذارید.
۲۰ دقیقه وقت اضافه می آورید که در مرحله اول به سراغ سوالات آسان که تسلط کمی روی آنها دارید و یا شک دار بروید.
در مرحله دوم اگر وقت اضافه آوردید به سراغ سوالات چالشی و وقت گیر بروید.
دفترچه فیزیک و شیمی
شما در این دفترچه برای فیزیک ۳۵ دقیقه و برای شیمی ۳۰ دقیقه وقت دارید.شما با استفاده از تکنیک زمان نقصانی برای فیزیک مثلا ۲۵ دقیقه و برای شیمی ۲۰ دقیقه زمان بگذارید.
به کارگیری همزمان تکنیک زمانهای نقصانی و ضربدر منها به شما کمک میکند تا هم از پس سوالات ساده و متوسط بر بیایید، و هم برای حل تستهای سختتر تلاش کنید. البته تکنیکهای زیادی برای مدیریت وجود دارد که زمان نقصانی یکی از آنهاست.
حالا که ۱۵ دقیقه وقت اضافه آورید، در دور دوم حل سوالات سراغ سوالات سختتر بروید. میتوانید از درسی شروع کنید که قویتر هستید یا سوالات سادهتری دارد. با استفاده از این تکنیک حداقل استرس سوالات ساده و متوسط را ندارید و مطمئن هستید که امتیاز آنها را گرفتید. ترکیب تکنیک ضربدر منها و زمانهای نقصانی از شیوههای مورد علاقه بچه درسخوان هاست که در آزمونهای آزمایشی و کنکور حسابی کارساز خواهند بود.
میتوانید تکنیک های مفید بیشتری را در سایت آوات مطالعه کنید.