شرایط انصراف از دانشگاه
فرض کنید در رشتهای قبول شدهاید. بعد از گذراندن یک ترم متوجه میشوید هیچ علاقهای به آن رشته ندارید. دو راه در پیش و رو دارید. یا باید تغییر رشته بدهید یا باید از دانشگاه انصراف دهید. ممکن است دلیلی دائمی برای انصراف از دانشگاه داشته باشید. شاید هم به قصد کنکور مجدد و شرکت در رشتهی دیگری میخواهید از دانشگاه انصراف بدهید. در هر صورت دلیل شما هر چه باشد، باید از شرایط انصراف از دانشگاه باخبر باشید. در این مقاله شرایط انصراف از دانشگاه را به صورت کامل برای شما توضیح میدهیم تا موقع انصراف از دانشگاه از همه چیز آگاه باشید.
دلایل انصراف از دانشگاه
- دلیل شخصی و دائمی
- دلیل شخصی موقت
- تغییر رشتهی خود
- علاقه نداشتن به رشتهی مورد نظر
- کنکور مجدد
پیشگیری از انصراف از دانشگاه
همانطور که دلایل انصراف رایج را میبینید متوجه میشوید که یک انتخاب رشتهی مناسب و دقیق از به وجود آمدن این دلایل پیشگیری میکند. پس دقیق انتخاب رشتهنهایی را انجام دهید که پس فردا در دانشگاه پشیمان نشوید تا اصلا نخواهید انصراف دهید.
برای انتخاب رشته بهترین مرکز مشاوره و بهترین مشاوره تحصیلی را انتخاب کنید. مشاوره تحصیلی آوات با آزمونهای مختلف هدایت تحصیلی و شغلی، بهترین رشتهی نهایی را برای شما مشخص میکند. سپس با انجام مصاحبه و مشاورهی حضوری، نتیجهی تست به شما اعلام میشود. در این صورت شما بهترین انتخاب رشتهی نهایی را انجام میدهید و هیچ گاه مجبور به انصراف از دانشگاه نمیشوید و به دردسر نمیافتید.
شرایط و قوانین انصراف از دانشگاه
اگر تصمیم ترک تحصیل دارید باید به صورت کامل حسابتان را با دانشگاه تسویه کنید و مراحل انصراف را کامل طی کنید. یعنی باید به صورت کامل و رسمی از دانشگاه انصراف دهید. قوانین و شرایط به این که دانشجوی چه رشتهای باشید و در چه نوع دانشگاهی تحصیل میکنید، متفاوت است.
برای ترک تحصیل یا انصراف به قصد کنکور مجدد حتما قبل از اقدام با مشاورین مشاوره تحصیلی آوات صحبت کنید و بدون آگاهی دست به اقدام نزنید.
انصراف از دانشگاه روزانه
اگر در دانشگاه روزانه قبول شوید، سال بعد نمیتوانید در یک دانشگاه روزانهی دیگر و در رشتهای دیگر ثبت نام کنید. اگر در دانشگاه روزانه قبول شدید و به هر دلیلی ناچار به انصراف شدید، دو راه دارید:
- انصراف دهید و به یک دانشگاه غیر روزانه بروید.
- انصراف دهید و یک سال بعد کنکور بدهید و به دانشگاه روزانه در رشتهی دیگری بروید.
ثبت نام نکردن در دانشگاه روزانه به معنی دور زدن قانون انصراف از دانشگاه روزانه نیست. شما در صورت قبولی در دانشگاه روزانه با این قانون مواجه هستید که سال بعد امکان تحصیل در دانشگاه روزانه وجود ندارد. پس بهتر است ترم یک و دو را در همان دانشگاه و رشته مطالعه کنید، سپس انصراف دهید و سال کنکور مجدد بدهید. البته میتوانید دست روی دانشگاه غیر روزانه بگذارید تا یک سال از تحصیل عقب نیفتید.
انصراف از دانشگاه غیر روزانه
منظور از دانشگاههای غیر روزانه، پیام نور، دانشگاه آزاد، پردیس خودگردان، شبانه، علمی کاربردی و غیرانتفاعی است.
اگر هدف شما کنکور مجدد است، برای انصراف از این نوع دانشگاه دست نگه دارید. ابتدا کنکور دهید و در صورت قبولی در رشته و دانشگاه دلخواه، از دانشگاه قبلی خود انصراف دهید. در دانشگاههای غیر روزانه این امکان وجود دارد.
خبر خوب اینکه اگر دانشجوی آزاد باشید و میخواهید در رشتهی دیگری نیز درس بخوانید، امکان تحصیل در دو دانشگاه و دو رشته به صورت همزمان برای شما وجود دارد و نیاز به انصراف از دانشگاه نیست.
جریمهی انصراف از دانشگاه
هزینهی انصراف از دانشگاه پردیس خودگردان و دانشگاه آزاد بسیار زیاد است. اما در دانشگاههای روزانه این جریمه کمتر است. جریمهی دانشگاههای مختلف به شرح زیر است:
دانشگاه روزانه: در رشتهی مورد نظر و مقطع تحصیلی متفاوت است.
پردیس خودگردان: مجموع شهریهی ثابت نرمهای باقی مانده.
دانشگاه آزاد: نصف شهریهی ترمهای باقی مانده. (در رشتههای پزشکی، دندان پزشکی و داروسازی مجموع شهریه ترمهای باقی مانده.)
دانشگاههای شبانه: یک و نیم برابر شهریهی ثابت یک ترم
پیام نور: یک و نیم برابر شهریهی ثابت یک ترم
دانشگاه علمی کاربردی: شهریهی ثابت یک ترم
کلام آخر
برای انصراف از تحصیل حتما با آگاهی و اطلاعات کامل اقدام کنید. مشاوره تحصیلی آوات در خدمت شماست تا اطلاعات کامل از انصراف از دانشگاه را در اختیار شما بگذارد. مشاوره تحصیلی آوات شما را در کنکور مجدد همراهی میکند و به شما کمک میکند که در کنکور مجدد اشتباه سال گذشته را تکرار نکنید و دوباره مجبور به انصراف از تحصیل نشوید.
حتما قبل از انتخاب رشتهی نهایی با مشاورین آوات صحبت کنید تا اصلا مجبور به انصراف از تحصیل نشوید. پس با آوات تماس بگیرید تا بهترین انتخاب را داشته باشید.
نظرات(02)
سلام ببخشید من دانشجوی ارشد روزانه ام که متاسفانه به علت ۲ ترم مشروطی اخراج شدم ، اما نمیخوام تو کارنامه اخراج ثبت بشه ، و میخوام از کمیسیون اقدام کنم و به صورت شبانه دوباره به تحصیل برگردم و خودم انصراف بدم ، به نظرتون اینکار مشکلی پیش میاره؟
سلام! با توجه به شرایطی که توضیح دادید، و با توجه به اینکه نام دانشگاه و نوع دانشگاه خود را ذکر نکردید ، میتونم اینجور به شما راهنمایی بدم که فرایندهای زیر را دنبال کنید :
مشورت با مشاور تحصیلی یا مسئولان دانشگاه: حتماً با مشاور تحصیلی یا مسئولان کمیسیون دانشجویی دانشگاه خود صحبت کنید. آنها میتوانند راهنمایی دقیقتری درباره روند درخواست شما و مشکلات احتمالی ارائه دهند.
آینده تحصیلی و شغلی: تغییر وضعیت از روزانه به شبانه ممکن است تأثیراتی بر وضعیت تحصیلی و شغلی شما داشته باشد. مطمئن شوید که این تغییر به نفع شماست و به اهداف بلندمدت شما آسیب نمیزند.
مطالعه دقیق مقررات: مقررات و سیاستهای دانشگاه خود را به دقت مطالعه کنید. برخی دانشگاهها ممکن است شرایط خاصی برای پذیرش مجدد داشته باشند و لازم است مطمئن شوید که تمامی الزامات را رعایت کردهاید.
انصراف از تحصیل: اگر تصمیم به انصراف از تحصیل دارید، مطمئن شوید که این فرآیند به درستی انجام شده و تمامی مدارک و مراحل قانونی را طی کردهاید تا از مشکلات آینده جلوگیری کنید.
پیشنهاد میکنم با دقت برنامهریزی کرده و از تمامی مشاورههای موجود بهره ببرید تا به بهترین نتیجه ممکن برسید.