علوم اجتماعی

با توجه به افزایش روز افزون جمعیت در این سال‌ها، تقاضای اجتماعی برای آموزش، بهداشت، اشتغال، مسکن و در مجموع رفاه اجتماعی بیشتر می‌شود. وجود متخصصان علوم اجتماعی که با پژوهش، مطالعه و برنامه‌ریزی راه‌های رسیدن به رفاه اجتماعی را بدانند، بسیار ضروری است.

هدف رشته‌ی علوم اجتماعی تربیت متخصصانی است که نیاز جامعه را در زمینه‌های مختلف برطرف کنند؛ زمینه‌هایی از قبلی آموزش، بهداشت، اشتغال، مسکن و در مجموع رفاه اجتماعی. رشته‌ی علوم اجتماعی به گرایش‌های مختلفی تقسیم‌بندی می‌شود. این رشته دارای‌ چهار گرایش‌ پژوهشگری‌ اجتماعی‌، برنامه‌ریزی اجتماعی و تعاون‌، جامعه‌شناسی و مددکاری اجتماعی است.

دروس‌ مشترک‌ در گرایش‌های مختلف علوم اجتماعی

نظریه‌های‌ جامعه‌شناسی‌، روش‌ تحقیق‌، جامعه‌شناسی‌ در ادبیات‌ فارسی‌، روش‌ تحقیق‌ علمی‌، جامعه‌شناسی‌ جنگ‌ و نیروهای‌ نظامی‌، بررسی‌ مسائل‌ اجتماعی‌ ایران‌، جامعه‌شناسی‌ انقلاب‌ها، مبانی‌ جامعه‌شناسی‌، مبانی‌ جمعیت‌شناسی‌، مبانی‌ روانشناسی‌، ریاضیات‌ پایه‌، مبانی‌ فلسفه‌، مبانی‌ مردم‌شناسی‌، مبانی‌ تاریخ‌ اجتماعی‌ ایران‌، اصول‌ علم‌ سیاست‌، آمار مقدماتی‌، روش‌های‌ مقدماتی‌ تحلیل‌ جمعیت‌، اصول‌ علم‌ اقتصاد، آمار در علوم‌اجتماعی‌، تاریخ‌ تفکر اجتماعی‌ در اسلام‌، روانشناسی‌ اجتماعی‌، زبان خارجه تخصصی‌، انسان‌ از دیدگاه‌ اسلام‌ و سایر مکاتب‌.

گرایش پژوهشگری اجتماعی

هدف پژوهشگری اجتماعی، پرورش جامعه‌شناس است. کسی که بتواند با مطالعات دقیق نظری و علمی مانند یک محقق سطح آگاهی‌های اجتماعی را بالا ببرد. همچنین پاسخگوی نیاز مراکز آموزشی، پژوهشی و خدماتی نیز باشد. نتایج تحقیقات گرایش پژوهشگر اجتماعی باید به ما بگویند که چگونه می‌توانیم از بحران‌های اجتماعی عبور کنیم و به رفاه برسیم.

دروس تخصصی گرایش پژوهشگری اجتماعی

جامعه‌شناسی روستایی، جامعه‌شناسی توسعه، جامعه‌شناسی شهری، جامعه‌شناسی سازمان‌ها، جامعه‌شناسی صنعتی، جامعه‌شناسی ایلات و عشایر ایران، جامعه‌شناسی خانواده، کاربرد جمعیت‌شناسی‌، جامعه شناسی انحرافات اجتماعی، تکنیک‌های خاص تحقیق، جامعه‌شناسی ارتباط جمعی، کارورزی، کاربرد کامپیوتر در علوم اجتماعی.

توانایی‌های لازم

دانشجوی این رشته باید به تحقیقات عملی و نظری علاقه‌مند باشد. او باید هم نظریه‌ها را مطالعه کند و آنها را نقد و تحلیل کند و هم باید به سوی مردم رفته و تحقیقات میدانی کند. دانش و بینش ریاضی در این رشته اهمیت دارد. چون فکر کردن و دقیق اندیشیدن در پژوهشگری اجتماعی اهمیت بسیاری دارد.

موقعیت شغلی در ایران

درحال حاضر پژوهش‌های اجتماعی در جامعه گسترش یافته است. بخش‌های دولتی نه تنها موظف به انجام تحقیقات اجتماعی هستند، بلکه بخش‌های خصوصی نیز به تحقیقات اجتماعی رو آورده‌اند. در نتیجه یک دانشجوی توانمند و باسواد در این رشته که مهارت تحقیق و پژوهش داشته باشد، بدون کار نخواهد ماند.

بنر تبلیغاتی آوات

گرایش برنامه‌ریزی اجتماعی و تعاون‌

گرایش برنامه‌ریزی اجتماعی و تعاون‌ پیرامون مسائل اجتماعی و برنامه‌ریزی در خصوص اجتماع و انسان است. مثلا برای ساخت یک مجتمع آپارتمانی، کارشناس برنامه‌ریزی اجتماعی برای مسائل اجتماعی آن مجتمع برنامه‌ریزی می‌کنند. آنها برنامه‌ریزی می‌کنند که حقوق هر یک از افراد ساکن در مجتمع حفظ شود و ساکنان به کمترین مشکل و مسائل اجتماعی برخورد کنند.

محتوای این گرایش را دروس اقتصاد، جامعه‌شناسی، مردم‌شناسی، امور مالی، مدیریت و تعاون تشکیل می‌دهد. هدف این گرایش از رشته‌ی علوم اجتماعی تربیت کارشناسانی است که بتوانند که بتوانند به یاری تشکل‌های انسانی، عامل توزیع عادلانه‌ی ثروت در جامعه شوند.

در این گرایش هرآنچه مربوط به تعاونی و برنامه‌ریزی باشد، مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

دروس تخصصی گرایش برنامه‌ریزی اجتماعی و تعاون‌

اصول توسعه و تعاون، تئوری‌های برناه‌ریزی، برنامه‌ریزی شهری، تئوری‌های برنامه‌ریزی منطقه‌ای، تامین و رفاه اجتماعی، زمینه‌ها و شیوه‌های همیاری، سیر تحول تعاونی‌ها و ایران، اصول و اندیشه‌های تعاونی، اصول حسابداری، حقوق تجارت، اقتصاد خرد و کلان، مبانی تعاون، سمینار مسائل تعاونی‌ها، سازمان‌دهی و مدیریت تعاونی‌ها، کارورزی.

توانایی‌های لازم

این رشته با آمار و تحقیقات میدانی رابطه‌ی نزدیکی دارد. دانشجوی این رشته باید سلامت جسمانی داشته باشد تا بتواند از پس تحقیقات میدانی این رشته برآید. اطلاعات علمی این دانشجویان باید در حد بالایی باشد. اطلاعات داوطلبین در زمینه‌ی ریاضی، زبان انگلیسی، جغرافیا و جامعه‌شناسی باید در سطح بالایی باشد.

موقعیت شغلی در ایران

دانشجویان‌ گرایش برنامه‌ریزی اجتماعی و تعاون دید وسیعی‌ در زمینه‌‌ی مسائل‌ شهری‌ و روستایی‌، حمل‌ و نقل‌، برنامه‌ریزی‌ اجتماعی‌ـاقتصادی‌ با بعد اجتماعی‌ پیدا می‌کنند. دانشجویان فارغ‌التحصیل می‌توانند در سه‌ بخش‌ دولتی‌، عمومی‌ و خصوصی‌ فعالیت‌ نمایند.

در بخش‌ دولتی‌ در سازمان‌های‌ برنامه‌ و بودجه‌، وزارت‌ کشور، فرمانداری‌ها و در اکثر اداره‌های‌ دولتی‌ می‌توانند مشغول‌ به‌ کار شوند. در سایر بخش‌های‌ عمومی‌ شهرداری‌ها، مؤسسه‌های‌ مختلفی‌ از قبیل‌ بنیاد شهید، کمیته‌ امداد امام‌ خمینی‌، سازمان‌ بهزیستی‌ و مؤسسه‌های‌ رفاهی‌ مراکز مهمی‌ برای‌ اشتغال‌ هستند و در بخش‌ خصوصی‌ نیز مؤسسه‌های‌ خدماتی‌ و مشاوره‌ای‌ مکان‌های‌ مناسبی‌ برای‌ اشتغال‌ هستند.

گرایش جامعه‌شناسی

جامعه‌شناسی یکی از شیرین‌ترین رشته‌های علوم انسانی است. در این رشته سر و کار دانشجویان با زندگی اجتماعی انسان‌ها و رفتارهای آنها در جوامع بشری است و باید آن را بررسی و ارزیابی کنند.

جامعه‌شناسی به مطالعه‌ی جامعه و رفتار اجتماعی انسان‌ها می‌پردازد. جامعه‌شناسی به دنبال فهمیدن جامعه و پدیده‌های اجتماعی جامعه است. موضاعاتی که بررسی می‌شوند عبارتند از زندگی اجتماعی مردم، گروه‌ها و جوامع انسانی.

هدف رشته‌ی جامعه‌شناسی‎ تربیت متخصصینی است که بتوانند جوامع بشری را بشناسند و درباره‌ی آنها تحقیق کنند و برای مشکلات موجود و احتمالی راه‌حل بدهند.

دروس تخصصی گرایش جامعه‌شناسی

جامعه‌شناسی شهری، جامعه‌شناسی روستایی، جامعه‌شناسی صنعتی، جامعه‌شناسی خانواده، جامعه‌شناسی انحرافات، جامعه‌شناسی توسعه، جامعه‌شناسی سازمان‌ها، کاربرد جمعیت شناسی، تکنیک‌های خاص تحقیق، جامعه‌شناسی پزشکی، جامعه‌شناسی سیاسی، جامعه‌شناسی کار و شغل، تغییرات اجتماعی، جامعه‌شناسی آموزش و پرورش.

توانایی‌های لازم

دانشجویان جامعه شناسی باید به شناخت، درک و تحلیل رفتارهای مردم علاقه‌مند باشند. جامعه‌شناسی بیشتر جنبه‌ی تئوری و نظری دارد؛ پس دانشجویان باید قدرت تجزیه و تحلیل بالایی را دارا باشند.

هوش و خلاقیت بالا از دیگر توانایی‌های لازم برای حل تعارض‌های پیچیده‌ی اجتماعی است. آشنایی با روش‌های تحقیق و جمع‌آوری اطلاعات از دیگر ویژگی‌های داوطلب باید باشد.

موقعیت شغلی در ایران

فارغ‌التحصیلان مقطع ارشد و دکتری می‌توانند با شرکت در آزمون استخدامی به تدریس رشته‌ی خود بپردازند. همچنین می‌توانند در زمینه‌ی تحقیقات فعالیت کنند. داوطلبان می‌توانند در موسسات و سازمان‌های دولتی و خصوصی مشغول به کار شوند. درحال حاضر در کشور برای فارغ‌التحصیل جامعه‌شناسی در مقطع کارشناسی، بازار کار مناسبی وجود ندارد.

مشاوره تحصیلی آوات

گرایش مددکاری اجتماعی

منظور از مددکاری اجتماعی فقط کار در زندان‌ها و پرورشگاه‌ها نیست. مددکاری یک گرایش از رشته‌ی علوم اجتماعی است و جنبه‌ی کاربردی دارد. فارغ‌التحصیلان باید بتوانند وارد زندگی انسان‌ها شوند و به آنها در حل مشکلات اقتصادی، فرهنگی و خانوادگی کمک کنند و دلیل آن را پیدا کنند. مردم باید بتوانند به یاری مددکار خود مشکلات خود را شناخته و حل کنند.

هدف مددکاری کمک به افراد نیازمند به خدمات اجتماعی است تا مشکلات خود را بیابند، بشناسند و حل کنند.

دروس تخصصی مددکاری اجتماعی

مددکاری فردی، آشنایی با روش‌های مددکاری، پویایی گروهی، مددکاری گروهی، توانبخشی گروه‌های خاص، کارورزی مددکاری فردی، روانشناسی کودک و نوجوان، مشاوره و مددکاری، مددکاری جامعه‌ای، روانشناسی مرضی، کارورزی در مددکاری گروهی، تغذیه، کارورزی مددکاری جامعه، اقتصاد ایران، پروژه تحقیقاتی، سرپرستی در خدمات اجتماعی.

توانایی‌های لازم

یک مددکار باید دارای روحیه‌ی قوی باشد. باید دارای توانمندی‌های روحی خاصی باشد که در برابر مشکلات زیادی که به حل آنها می‌شتابد، قوی باشد. افراد زودرنج و بسیار حساس برای رشته‌ی مددکاری مناسب نیستند. یک مددکار باید خودشناسی بالایی داشته باشد؛ زیرا در صورتی می‌توان به افراد کمک کرد که خود را بشناسند که خودشناسی وجود داشته باشد.

موقعیت شغلی در ایران

دانشجویان از هر سه گروه ریاضی، تجربی و انسانی می‌توانند در مددکاری اجتماعی تحصیل کنند. با مددکاری اجتماعی در هر ادارات و مراکزی که رفاهی و اجتماعی هستند، دانشجویان می‌توانند استخدام شوند. مراکز خدماتی، مراکز آموزشی و توان‌بخشی، مراکز مشاوره، زندان‌ها، پرورشگاه‌ها، مهدکودک‌ها و… از جمله محیط‌هایی است که دانشجویان برای استخدام می‌توانند وارد شوند.

برای انتخاب رشته‌ی مورد نظر از مشاورین آوات وقت مشاوره بگیرید. مشاور تحصیلی آوات رشته‌ای متناسب با علاقه‌تان و بازار کار مناسب برای شما انتخاب می‌کنند. مشاورین آوات بهترین راهنما برای شما هستند. 

برای آشنایی با رشته‌ی علم و اطلاعات دانش‌شناسی کلیک کنید.

واتس آپ
پرینت
ایمیل
تلگرام
فیسبوک

لطفا جهت استفاده از خدمات مشاوره تلفنی و آنلاین رایگان این مرکزاطلاعات خود را وارد نماییدتا همکاران ما طی 24 ساعت آینده با شما تماس بگیرند .

رزرو وقت مشاوره آنلاین

نام(ضروری)
شهر محصل سکونت
رشته تحصیلی
مقطع تحصیلی
شماره موبایل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *