فلسفه
برای توضیح فلسفه بهتر است ابتدا تفاوت آن را با سایر علوم بررسی کنیم؛ زیرا سایر علوم هر کدام به بخشی از موجودات هستی میپردازند. مثل گیاهشناس که فقط به توضیح گیاه میپردازد. یا ستارهشناس که بین بقیهی موجودات هستی، ستارهها را بررسی میکند.
اما رشتهی مذکور به یک مورد گزینش شده در جهان نمیپردازد. بلکه همهی امور را در عالم هستی مورد بررسی قرار میدهد. علم فلسفه با تمام موجودات هستی کار دارد. مثلا در فلسفه از خدا گرفته تا انسان، از عالم طبیعت گرفته تا ماوراء طبیعت و از روح انسان و موجودات غیرمادی گرفته تا اجسام مورد بررسی قرار میگیرد.
تفاوت دوم فلسفه با سایر علوم این است که در فلسفه مسائل عام و کلی که دربارهی هر موجود مطرح میشود، مورد مطالعه و تحقیق قرار میگیرد. مثلا یک موجود مادی است یا غیر مادی، دربارهی هر موجودی از خدا گرفته تا یک تکه سنگ، قابل طرح است.
رشتهی فلسفه یک رشتهی آموزشی است کلیهی پرسشهای بنیادی انسان را نسبت به مسائل موجود، هستی، جهان پیرامون انسان و حقیقت انسان بررسی میکند. فلسفهی دینی، فلسفهی زیباییشناختی، فلسفهی سیاسی و فلسفهی اخلاقی از انواع فلسفهها هستند.
دانشجویان کارشناسی شناخت مفصلی دربارهی تاریخ فلسفهی غرب به دست میآورند. یعنی سیر تاریخی فلسفه را از فلسفهی یونان تا زمان حاضر و تا حدودی سیر تاریخی فلسفهی اسلامی را مطالعه و بررسی میکنند.
در کشور ما فلسفه غرب و فلسفه اسلامی دو رشتهی جداگانه هستند. رشتهی فلسفه به فلسفهی غرب و رشتهی الهیات به فلسفهی اسلامی میپردازد. سیستم آموزشی هر دو نیز متفاوت است.
دروس اصلی و تخصصی رشته فلسفه
منطق قدیم، منطق جدید، منتخب متون کلامی و فلسفی، تاریخ فلسفه اسلامی، علم کلام، فلسفه اسلامی، فلسفه اخلاق در تفکر غربی، اخلاق در تفکر اسلامی، عرفان نظری، تاریخ فلسفه یونان، تاریخ فلسفه قرون وسطی تا رنسانس، تاریخ فلسفه از بیکن تا هیوم، تاریخ فلسفه از کانت تا نیمه دوم قرن نوزدهم، تاریخ فلسفه جدید و معاصر، فلسفه معاصر و مکاتب جدید قرن بیستم، متون فلسفی به زبان خارجی، متون فلسفی به زبان عربی، متافیزیک در غرب، فلسفه علوم.
تواناییهای لازم
یکی از روشهای موفقیت آشنایی اولیه با ریاضیات و مباحث ریاضی است. ریاضی پل مناسبی برای رفتن به طرف فسلفه است. علاقهمندی به فلسفه یکی دیگر از ویژگیهایی است که دانشجو باید داشته باشد. دانش زبان انگلیسی نیز برای دانشجویان ضروری است.
موقعیت شغلی در ایران
فلسفه اهمیت زیادی در ارتقا سطح فکری جامعه دارد. زیرا هر جامعه نیازمند افرادی است که اهل تفکر و تفکر نقادانه باشند. کسانی که مسائل فرهنگی را درک کرده و مبانی فرهنگی را تشخیص دهند. اما متاسفانه با وجود نیاز شدید جامعه به فارغالتحصیلان فلسفه، بازار کار مناسبی ندارد.
فارغالتحصیلان میتوانند در مقام استاد یا معلم به آموزش دانش خود بپردازند. همچنین میتوانند در مراکز پژوهشی به کار پژوهش رو بیاورند.
برای انتخاب رشتهی مورد نظر از مشاورین آوات وقت مشاوره بگیرید. مشاورین آوات رشتهای متناسب با علاقهتان و بازار کار مناسب برای شما انتخاب میکنند. مشاورین آوات بهترین راهنما برای شما هستند.
برای آشنایی با رشتهی علوم سیاسی کلیک کنید.