مهندسی عمران

رشته‌ی مهندسی عمران از مهم‌ترین شاخه‌های مهندسی کشور محسوب می‌شود. رشته‌ی عمران به ساخت و ساز و طراحی طبیعی می‌پردازد. عموم مردم عمران را به ساختمان‌سازی می‌شناسند. درحالی که این رشته فقط مربوط به ساختمان‌سازی نیست و در ابعاد دیگر هم فعالیت دارد.

رشته‌ی عمران به تمام علوم و تکنیک‌های ساخت سازه‌های مختلف و متفاوت، مثل ساختمان‌ها، سدها، پل‌ها و… می‌پردازد. مهندس عمران کسی است که این توانایی را دارد که صفر تا صد یک سازه را طراحی و اجرا کند.

این رشته دارای سه گرایش عمران_عمران و عمران_نقشه‌برداری، گرایش عمران_آب در مقطع کارشناسی است.

دروس مشترک در گرایش‌های مختلف مهندسی عمران

ریاضیات عمومی، فیزیک عمومی، برنامه‌نویسی کامپیوتر، آمار و احتمالات مهندسی، محسابات عددی، استاتیک، دینامیک، مقاومت مصالح، مکانیک خام، زمین شناسی مهندسی، متره و برآورد پروژه.

بنر تبلیغاتی آوات

گرایش عمران_عمران

گرایش عمران_عمران رشته مهندسی عمران از سایر گرایش‌ها جامع‌تر و وسیع‌تر است. این گرایش زیرمجموعه‌های بیشتری را شامل می‌شود. دانشجوی مهندسی عمران_عمران مسائل مربوط به تمامی گرایش‌های مقاطع بالاتر رشته مهندسی عمران از جمله سازه، خاک و پی، راه و ترابری و هیدرولیک را مطالعه می‌کند.

دروس تخصصی گرایش عمران_عمران

تکنولوژی بتن، تحلیل‌سازه، بارگذاری، مهندسی پی، سازه‌های بتنی، سازه‌های فولادی، روش‌های اجرایی ساختمان، مکانیک سیالات، هیدرولیک، هیدرولوژی مهندسی، رسم فنی و نقشه‌کشی ساختمان، نقشه‌برداری و عملیات، مهندسی آب و فاضلاب، بناهای آبی، اصول و مبانی معماری و شهرسازی، پروژه‌سازه‌های فولادی، روش‌های خرابی ساختمان، راه‌سازی و پروژه، روسازی، مهندسی ترابری، راه آهن، مهندسی ترافیک.

گرایش عمران_نقشه‌برداری

اولین قدم در ساخت یک سازه، نقشه‌برداری است. این کار به این جهت است که پستی بلندی‌ها مشخص شود تا نقشه‌ی مربوط به آن منطقه مشخص شود. سپس بر اساس آن مکان خاک‌برداری، میزان خاک‌برداری و نحوه‌ی خاک‌برداری مشخص می‌شود.

چون نقشه‌برداری با کارهای بزرگ خارج از شهر مثل سیلوها، پل‌ها، تونل‌ها و… کاربرد دارد؛ کارهای میدانی و صحرایی مهندسی عمران زیاد است. این بخش از این گرایش کار نسبتا خشنی شناخته می‌شود.

دروس تخصصی گرایش نقشه‌برداری

راه سازی، ریاضیات مهندسی، هندسه دیفرانسیل، نقشه برداری و عملیات، نقشه برداری ژئودتیک، فتوگرامتری، تئوری خطا، نقشه برداری مسیر، نقشه برداری زیرزمینی، هیدروگرافی، کارتوگرافی، ژئودزی، میکروژئودزی و نقشه برداری صنعتی، ژئودزی ماهواره‌ای، نجوم.

گرایش عمران_آب

این گرایش ترکیبی از گرایش‌های سازه و آب است و با دو موضوع مهندسی محیط زیست و بهداشت مرتبط است.

دروس تخصصی گرایش آب

تکنولوژی، تحلیل سازه، بارگذاری، مهندسی پی، سازه‌های بتنی، سازه‌های فولادی، روش‌های اجرایی ساختمان، مکانیک سیالات، هیدرولیک، هیدرولوژی مهندسی، رسم فنی و نقشه‌کشی ساختمان، نقشه‌برداری و عمیات اجرایی، مهندسی آب و فاضلاب و بناهای آبی، شیمی عمومی، هواشناسی، مهندسی سیستم، ماشین‌های آبی و ایستگاه های پمپاژ، شیمی میکروبیولوژی آب، فرآیند تصفیه، مقدمه‌ای بر بهداشت محیط.

مشاوره تحصیلی آوات

توانایی‌های لازم

مهندس عمران در محیط کار خود با اقشار جامعه از جمله کارگران، تکنسین‌ها و مهندس‌های رشته‌های دیگر سر و کار دارد. او باید بتواند با همه ارتباط خوبی بگیرد. همچنین باید آمادگی کار در کارگاه‌های داخلی و خارج از شهر را نیز داشته باشد. کارهای محاسباتی، دفتری و آزمایشگاهی در رشته‌ی عمران زیاد است و دانشجویان باید آمادگی داشته باشند. این کارها به دانش ریاضی قوی نیاز دارد.

موقعیت شغلی در ایران

یکی از بهترین بازار کارهای کشور به رشته‌ی عمران تعلق دارد. در حال حاضر فارغ‌التحصیلان بعد از فارغ‌‌التحصیلی سریع جذب کار می‌شوند. برای مهندس توانا پیدا کردن کار در این زمینه کار مشکلی نیست.

مهندس عمران در بخش اجرا می‌توانند سرپرست کارگاه و یا پیمانکار در پروژه‌های مختلف باشد. همچنین در عرصه‌ی نقشه‌برداری و طراحی سازه ساختمان نیز می‌تواند مشغول به کار شود. ارائه‌ی خدماتی مانند متره و برآورد پروژه و همچنین بخش نظارت یکی دیگر از کارهایی است که مهندس عمران می‌تواند آن را انجام دهد.

برای انتخاب رشته‌ی مورد نظر از مشاورین آوات وقت مشاوره بگیرید. مشاور تحصیلی آوات رشته‌ای متناسب با علاقه‌تان و بازار کار مناسب برای شما انتخاب می‌کنند. مشاورین آوات بهترین راهنما برای شما هستند. 

برای آشنایی با رشته‌ی (مهندسی کامپیوتر) کلیک کنید.

واتس آپ
پرینت
ایمیل
تلگرام
فیسبوک

لطفا جهت استفاده از خدمات مشاوره تلفنی و آنلاین رایگان این مرکزاطلاعات خود را وارد نماییدتا همکاران ما طی 24 ساعت آینده با شما تماس بگیرند .

رزرو وقت مشاوره آنلاین

نام(ضروری)
شهر محصل سکونت
رشته تحصیلی
مقطع تحصیلی
شماره موبایل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *